Atalante D1 haalt 1 punt uit eerste thuiswedstrijd tegen Swikaros

Het was de vraag wat het team met de verrassende naam Swikaros voor zou stellen. Als dat een samenvoeging van de beste krachten van Switch en Ikaros zou zijn, dan kon het wel eens een moeilijke wedstrijd worden voor Atalante D1.

Het bleek een redelijk jong team te zijn met aardig wat potentie. Helaas waren we ook nu niet volledig, dus het basisteam moest het grotendeels zelf opknappen. Gelukkig dat Nicky weer helemaal terug was van een blessureperiode, en hopelijk blijft dat ook zo de komende wedstrijden.

De middenaanval van Swikaros D1 zou met een tweeblok geen probleem moeten zijn, dus het gevaar zou van de buitenpositie komen. Ons tegenbod zou een goed passing moeten zijn om alle aanvallers te kunnen benutten.

Met Aggie, Rosa, Lara, Nicky, Marleen en Marieke de eerste set in. Susanne libero buiten en Marilou reserve zowel in de spelverdeling als diagonaal, omdat het op dat moment nog een vraag was hoe het met Nicky zou gaan.

Op eigen kracht

In het begin even op stoom komen, dus vandaar een time-out bij 6-10. Via 11-13 kwamen we weer dichterbij en bij 16-15 hadden we een voorsprong (al gebied de eerlijkheid te zeggen dat we die bij 1-0 ook al hadden, wat voor Marilou blijkbaar het sein was water voor iedereen te gaan halen). Daarna speelden we de set uit op het verwachte patroon: zelf een goede pass en scorende aanval en Swikaros voornamelijk over buiten. Met 25-21 haalden we die set dan ook op eigen kracht binnen.

Met dezelfde beginopstelling de tweede set in. Ook nu al vrij vroeg een time-out (5-9), en ook nu leek het bij 9-11 weer goed te gaan komen. Maar toen bleef de communicatie bij de servicepass achterwege, kwamen de set-ups niet meer op buiten en kon Swikaros de ballen makkelijk verdedigen en veel scoren op midden. Bij 12-18 (time-out) was het gat groot, en ook al kwamen we terug tot 16-19, het grote aantal van negen servicefouten aan onze kant maakte inhalen verder onmogelijk. Met 20-25 verloren we deze set dan ook.

Ander plan voor Atalante

Omdat het eigenlijk heel goed ging met Nicky, ging Marilou in de spelverdeling in de derde set en Aggie even pauze. Ook nu weer een slow-start (5-10). Lara en Marieke scoorden op midden en op de B nog wel, maar dat was te fragmentarisch om zoden aan de dijk te kunnen zetten. Ook nu ging het weer richting 12-18, en ook nu waren er vanaf de kant weinig mogelijkheden om daar wat aan te doen. Bij 14-23 Aggie op de diagonaal ter voorbereiding op de volgende set, en bij 14-25 was die ook al aangebroken.

In de vierde set Nicky achter de hand voor rondjes voorin, wat Swikaros begon toch wel te veel te scoren op midden. Bij 2-2 meteen Nicky al voor Lara, en bij 6-9 weer andersom. Daar zat al een time-out op 2-7 tussenin. Toen begon het opeens weer te lopen, Susanne organiseerde meer in de servicepass, Marieke ging standaard op de achterlijn en Rosa en Marleen kregen op buiten ook meer ballen waar ze wat mee konden. Al kwamen ze geen van tweeën echt lekker in de wedstrijd.

Spanning in de staart

Bij 14-14 Nicky weer voor Lara voorin, bij 15-18 nog even een time-out, en bij 20-20 Lara er op de servicepositie weer in. Tot dan leek dat plan goed te werken, maar toen kreeg Swikaros door een paar passfouten van Atalante opeens een kleine voorsprong, sloop er wat spanning in en wisten we niet verder meer te komen dan 21-25.

Daarmee verloor Atalante D1 dus helaas met 1-3 (maar wel een punt dus). De eerste set bleek geen voorspeller voor de wedstrijd, maar ook tijdens de andere sets waren er periodes met goed spel: een goede (ralley)pass, doordacht set-up en scorende aanval. In de blokkering moet nog meer mogelijk zijn, en ook qua stabiliteit valt nog veel te winnen. Dat eerste kan tijdens de trainingen verbeterd worden, dat laatste is voornamelijk een kwestie van veel doen.

Deze week hebben we dan ook twee trainingen voordat we zaterdag rond koffietijd uit tegen Trivos D3 mogen aantreden. Altijd verrassend wat we daar aantreffen, dus we gaan ons op alles voorbereiden.