Atalante D1 haalt maximale puntenaantal tegen Pegasus D6

Pegasus D6 staat onderaan in de 1e klasse, dus was Atalante D1 aan de stand verplicht om daar geen punten tegen te morsen. En dat gebeurde ook niet.

De thuiswedstrijd tegen Pegasus D6 was verzet van vroeg naar laat zodat we in ieder geval één wissel zouden kunnen hebben. Want bij deze wedstrijd kon Atalante D1 alleen maar punten verliezen.

Met Marilou, Rosa, Lotte, Nicky, Marleen en Mette de eerste set in, met Karin als reserve en Bo libero op midden. En die opstelling meteen drie plekken doorgedraaid.

Atalante D1 laat geen steekje vallen

Atalante stoof weg uit de startblokken, Pegasus D6 had bij 12-4 al de eerste time-out. Niet dat die wat opleverde, want bij 19-8 kwam de tweede er alweer aan. Bij 22-10 Karin erin voor Marilou om even wat balgevoel in de vingers te krijgen, maar lang duurde dat niet want bij 25-11 was de eerste set al gedaan.

Pegasus D6 had weinig in de melk te brokkelen. Met flink wat zelfvertrouwen ging Atalante D1 dan ook met dezelfde beginopstelling de tweede set in. Het ging echter minder soepel. Pegasus kreeg meer vat op onze aanvallen en we konden zelf minder variëren doordat de verdediging een beetje rommelig werd.

De tussenstanden 0-2, 1-4 en 2-6 geven al aan dat het moeizaam ging. Gelukkig serveerde Marilou ons terug in de set naar 8-6, maar daarna zakte het even helemaal in elkaar tot 8-12 aan toe. De buitenaanvallers hadden het moeilijk, zij werden steeds vaker verdedigd omdat de variatie ontbrak en de ballen op midachter kwamen – waarschijnlijk een te hoge focus op de uitvoer en minder op het rendement.

Daarna werd het een kwestie van punt voor punt weer terughalen: side-outs meteen goed verzorgen en scoren op eigen service. Dat werkte: bij 14-14 waren de teams op gelijke hoogte. De B+ op linksachter scoorde ook meer naarmate de wedstrijd vorderde. Lotte kreeg de aanloop op midden wat beter onder controle en de afstemming tussen Marilou en Mette, die voor het eerst weer eens op midden speelde, ging in ieder geval zodanig vooruit dat de ballen goed weggelegd konden worden.

Atalante D1 past strijdplan aan

Bij 14-15 Karin er achterin in voor Nicky om de diagonaal mee te laten passen en de passer/lopers Marleen en Rosa te ontzien in de servicepass. Bij 17-17 libero Bo de switch laten maken van midden naar buiten. Dat gaf genoeg rust en ruimte om het oude spelpeil weer op te pakken: Atalante D1 denderde naar 22-18 en daarna naar 25-20.

Daarmee was de dip overwonnen, en was deze set een goede waarschuwing dat we de punten wel zelf moesten blijven maken.

Op dezelfde voet verder

In de derde set was de eindopstelling van de tweede set de beginopstelling, met libero nog op buiten. Het heilige vuur was weer terug: via de tussenstanden 10-2 en 20-10 was het in no-time 25-13.

De servicepass ging stukken beter, we hadden telkens minstens vier aanvallers. Pegasus D6 probeerde onze aanvallen nog wel te verdedigen, maar toen Rosa een keer een prikbal gaf in plaats van een harde aanval, wisten ze niet meer waar ze het moesten zoeken.

Niets aan veranderen dus, meteen zo door naar de vierde set. Die had met 11-4 en 19-7 eenzelfde beeld, maar bij 22-11 vond de coach van Atalante D1 het toch nodig een time-out aan te vragen omdat Pegasus D6 een paar simpele punten achter elkaar scoorde en daar mede door het ingetreden iets te hoge joligheidsgehalte niet accuraat op werd gereageerd.

Daarna was het met 25-14 en dus een 4-0 overwinning snel gedaan. Pegasus D6 heeft in deze klasse weinig te zoeken, het feit dat hun slechts zeven speelsters het zonder coach moesten doen lijkt een indicatie van de positie van dit team binnen de vereniging.

Op dezelfde voet verder – volgende week

De pluspunten van deze wedstijd wat Atalante D1 betreft (naast de vijf punten): de service liep goed, zeker van Marilou en Lotte, de verdediging zat goed, met de blokkering als eerste linie, en de B+ wordt een beter onderdeel. Volgende week bij de uitwedstrijd tegen hetzelfde Pegasus D6 is het zaak al die aspecten in ieder geval op hetzelfde niveau te krijgen, en bij voorkeur hoger, en dat ook de hele wedstrijd vol te houden. Want ook dan geldt dat Atalante D1 er anders alleen maar punten kan verliezen.