Bij thuiswedstrijd tegen Heyendaal D5 achter de feiten aangelopen

De eerste set tegen Heyendaal D5 was veelbelovend, maar daarna lukte het maar niet om een voorsprong te krijgen of uit te bouwen. Door het achter de feiten aanlopen was 1-3 dan ook het resultaat.

In de eerste set ging het nog prima: met Aggie, Rosa, Lara, Nicky, Marleen en Marieke als beginopstelling (een plek terug) hadden we na 3-3 al snel een 9-6 voorsprong. Heyendaal D5 had bij 13-11 een time-out nodig, maar Nicky serveerde naar 18-14, en dat gat van vier punten bleef bij 21-17, zodat de setwinst niet meer kon ontgaan: 25-10.

In de tweede set met dezelfde beginopstelling (maar dan op de basispositie) waren de rollen bij 5-7 echter omgedraaid. Bij 5-9 een time-out aan onze kant en bij 12-18 Ilse voor Nicky achterin op de diagonaal. We kwamen terug tot 16-18, en bij 19-23 Marilou voor Aggie in de spelverdeling. We kwamen namelijk wel wat terug, maar niet snel genoeg om tegen het eind van de set iets te kunnen forceren. Het was echter te laat, Heyendaal won deze set met 19-25.

Hikken tegen de punten

In de derde set het een en ander aangepast. Marilou bleef spelverdelen en Ilse op de diagonaal, met Nicky en Marieke op midden en Rosa en Marleen op buiten. Susanne had het als libero op buiten moeilijk en vocht meer tegen zichzelf dan tegen Heyendaal, en bij 16-16 in de derde set hield het voor haar dan ook op.Lara deed een rondje achterin voor Nicky en daarna meteen ook voor Marieke, maar bij 22-22 kwamen we eigenlijk pas weer voor het eerst langszij. Bij setpoint op 24-23 voor ons Lara weer voor Nicky achterin, maar een paar onnodige fouten op onnodige plekken zorgen voor een 25-27 setstand.

In de vierde set Marilou weer spelverdelen met Aggie op de diagonaal, en de buitens en middens bleven staan – maar dat alles wel drie plekken doorgedraaid. Wat er opeens gebeurde, is niet helemaal bekend. Een time-out op 0-6 kon de opmars van Heyendaal tot 0-10 niet stuiten. In die set alle zes de wissels gebruikt: bij 0-9 Ilse voor Aggie op de diagonaal, bij 3-12 Lara voor Marieke achterin, bij 8-14 Marieke weer terug voor Lara – we leken dus wat terug te komen.

Bij 9-15 Lara achterin voor Nicky en dat bij 13-17 weer andersom. Het gat werd steeds kleiner, maar ging dat snel genoeg om dat voor de 20 te dichte? Bij 17-20 2n 18-21 (Aggie weer voor Marilou) leek dat te lukken. Er werd hard gewerkt, maar door de 0-10 in het begin werd dat een onmogelijke opdracht. Bij 18-22 leek het geloof weg en kon Heyendaal de set rustig uitspelen tot 20-25. Daarmee bleef er een enkel puntje over aan deze wedstrijd.