Atalante D1 2020 goed begonnen met winst tegen Swikaros D1

De naam van tegenstander Swikaros blijft wennen. De thuislocatie ook: de wedstrijden worden afwisselend gespeeld in Millingen en Groesbeek, en deze was dus in Groesbeek. Althans, dat bleek, toen de coach van Atalante in Millingen stond en daar verder niemand van beide teams zag.

Na een snelle rit door het bergachtige achterland van Nijmegen was de wedstrijd net aan de gang, en was er met de setstand 2-2 nog niets aan de hand. De door het team bedachte beginopstelling van Marilou, Marieke, Nicky, Ilse, Marleen en Lara en Susanne libero buiten kwam aardig overeen met het wedstrijdplan. Het team was weer compleet, met Lotte van Atalante D2 als extra aanvulling. Het was de eerste keer dat Rosa er weer bij was, dus het wedstrijdplan ging in eerste instantie nog uit van de speelwijze van de afgelopen wedstrijden.

Bij 7-5 leek Swikaros wat voor te komen, maar Lara serveerde naar 7-12.Daar was het verzet van Swikaros in deze set meteen mee gebroken. Bij 11-18 Lotte serveren voor Nicky, waarna we zonder noemenswaardige problemen uitliepen tot 18-25.

Servicepass nog minder

De servicepass bleef nog wel een beetje hangen, maar Marleen en Marieke op buiten hadden er geen problemen mee dat ze veel ballen kregen. In de tweede set moest die servicepass toch wel wat beter, om ook de middens in het spel te krijgen.

In de tweede set met dezelfde beginopstelling (maar dan één plek terug) bleef het tot 8-8 gelijk opgaan. Marilou serveerde toen door naar 8-12, waarna Swikaros met af en toe wat midden-omloopballen wat terugkwam tot 13-14. Lotte draaide achterin mee voor Nicky, en serveerde toen door naar 13-30. Daarna was de 16-25 snel een feit.

Atalante over andere boeg

Maar ook deze set moest weer veel op buiten. Lara en Nicky kregen niet zoveel ballen op midden en waarin voorin voornamelijk aan het blokkeren – zelfs Lara! Dat ging op zich goed, maar de middenaanval van Swikaros kwam er vaker en beter door.

In de derde set bij Atalante een iets andere insteek. Lotte erin voor Nicky, en die laatste rondjes voorin voor Ilse op de diagonaal. Tot 6-6 het gebruikelijke heen en weer gegolf. De servicedruk nam wat af, er waren minder scorende services. Bij 10-12 Nicky erin voor Ilse, en bij 14-16 dat weer andersom. We kwamen niet echt weg, dus bij diezelfde stand Aggie voor Marilou om te kijken of dat als breekijzer zou kunnen fungeren.

Marilou deed het verder uitstekend, maar in deze fase kwamen we even niet weg. Het bleef echter heen en weer golven, met setpoints voor ons en voor Swikaros ten gevolg. Bij 28-28 Nicky er weer in. Daarna wisten met een eigen punt en een fout van Swikaros de derde set te winnen met 28-30.

Hongerklop

Wel gewonnen, maar omdat het niet overtuigend was, weer even terug naar de basis van de tweede set. De coördinatie en communicatie bij de servicepass was verdwenen, de buitenaanvallers moesten alle problemen oplossen, maar konden ook niet verder komen dat de bal er te makkelijk over spelen. Bij een time-out op 7-2 leek de bezieling verdwenen, als het heel vroeg moeten eten of nog moeten eten bij deze om 17:30 begonnen wedstrijd zijn tol begon te eisen.

Swikaros liep echter meteen door naar 11-3. Daarna leken we even een kleine opleving te hebben richting 16-9, toen Swikaros het wat benauwd kreeg en een time-out nam. Bij 18-10 Aggie voor Marilou erin om te kijken of er nog wat te redden was, en bij 18-11 Rosa er na lange tijd weer eens in, maar het denderde door naar 23-12. Als zelfs de betrouwbare passers het af laten weten, valt er weinig te redden.

Lotte serveerde van 23-12 naar 23-15 (weer time-out Swikaros) en 23-17, en dat zorgde voor een opleving aan onze kant. Dat Swikaros uiteindelijk het eerst bij de 25 was, was eigenlijk niet meer te voorkomen, maar dat wij er nog 18 punten uit sleepten zorgde toch voor wat verontrusting aan hun kant. Ze hadden dan wel de laatste set gewonnen, maar daar niet alle voldoening van. En de wedstrijd sowieso met 1-3 verloren. Terwijl ze hun uitwedstrijd tegen Atalante nog met 3-1 hadden gewonnen. Het team van Atalante nu dus vier punten in de pocket, een mooi begin van het nieuwe kalenderjaar.

Dinsdag is alweer de volgende wedstrijd, tegen Trivos D3. Geen idee of er al voldoende paniek bij Trivos is om met een fantasieteam aan te komen zetten, want Trivos staat stijf onderaan, dus we gaan het wel zien. Als wij de lijn van de wedstrijd tegen Swikaros door kunnen zetten, maar dan met een betere servicepass, zullen ze het in ieder geval moeilijk gaan krijgen.