Atalante D1: opgaande lijn tegen Kidang D3

atalante-horssenHet zegt op dit moment nog niet zo veel, maar gezien de stand zou de uitwedstrijd van Atalante D1 tegen Kidang D3 een aardige kunnen zijn. Voor het eerst leek het team compleet te zijn, maar helaas had Karin te veel last van haar rug om inzetbaar te zijn.

Dat betekende spelen met 1-5, met Ilse als herintreedster op de diagonaal en Nicky weer op haar vertrouwde stek op midden. Daarmee hadden we op midden en buiten de volledige bezetting en wisselmogelijkheden. Dus daar zou het niet aan liggen!

De eerste set in met Aggie, Rosa, Lara, Ilse, Marleen en Nicky, met Marieke als achterwacht voor buiten, Lisa op midden en Petra op rechts. Susanne weer terug op haar ‘oude’ libero-stek op buiten. Het was op voorhand bekend dat de spelverdeelster van Kidang, zeker als ze van achteruit moest komen, regelmatig een bal in de hoeken doorspeelde, dus van achteruit verdedigen was het devies.

Uit de tenen

Het werd een moeizame eerste set. Met 7-6 en 9-11 ging het gelijk op. Bij 10-12 Lisa voor Lara voorin, maar Kidang kwam weer terug omdat wij niet scoorden. Bij 18-14 Marieke voor Marleen. Dat gaf blijkbaar een impult, want via 19-17 (Lara weer terug voor Lisa) waren we bij 19-19 weer bij. Het bleef spannend tot het eind, en bij 24-23 was nog even een time-out nodig. Daarna kregen we de bal weer terug, maar was het na een servicefout aan onze kant weer setpoint voor Kidang bij 25-24. Maar verder dan die 25 kwamen ze niet we kregen de service terug en serveerden het toen uit tot 25-27.

Dat was een narrow escape in de eerste set. In de tweede set begonnen Lisa midvoor voor Lara en Marieke rechtsvoor voor Rosa. De rest mocht nog even blijven staan. Nog even een slow start (3-3 Lara voor Lisa) en 6-8 (weer terug), maar na 8-10 werd het 11-15 (weer Lara voor Lisa) en was een gaatje geslagen. Nog even een time-out bij 16-19, maar daarna stoomden we in een keer door naar 16-25.

Dat begon er al beter op te lijken. De middens kregen wat meer afstemming in de aanval en buiten pakten ook de punten mee. Maar het was nog te wisselvallig om te overtuigen.

Verzet gebroken

In de derde set Petra als spelverdeelster (in de eerste twee sets was het gezien het scoreverloop niet echt handig aan die kant wat te wisselen) en Rosa linksachter voor Marleen. Bij 3-5 Lara voor Lisa, en toen liepen we uit8-14 en 10-20. Geen reden meer om wat te wisselen, vooral zo doorgaan. Ilse deed voor het eerst sinds een tijdje weer mee en deed het goed op de diagonaal, Lara en Nicky hadden op midden de smaak te pakken, maar voor Marieke en Rosa was het lastig in de timing. Desondanks werd het een mooi potje powerplay. De spelverdeelster van Kidang mocht de bal niet meer in de hoeken gooien, dat hadden we nu wel door, maar dat waren eigenlijk de ballen die het meest scoorden. Kidang kwam er dan ook niet echt meer aan te pas met 14-25.

In de laatste set Lara en Lisa op midden, en Nicky even rust. Buiten en rechts bleef verder hetzelfde, er was geen reden daar in te grijpen, al was Nicky als reserve wel even handig om achterwacht op de diagonaal te zijn voor Ilse als dat nodig was. Maar dat was het niet. Al duurde het wel even voor de boel op stoom kwam. Na 5-5 werd het 10-10 (Marleen voor Rosa), en na een time-out met de bodschap wat netter te gaan spelen serveerde Lisa door naar 11-17. Bij 12-19 Aggie voor Petra als closer, en toen kwam Kidang er helemaal niet meer doorheen: 12-25.

Ontspannen

Weer een 4-0 overwinning dus. Maar het ging (in de eerste set) niet vanzelf. We moeten ons wel beseffen dat 4-0 geen must is, dat winnen met 3-1 of zelfs 3-2 ook prima is, als we maar winnen…

We zullen de komende wedstrijden dan ook vast wel eens een keer een set verliezen. Is niet erg. Dat hoeft dus niet tot een a priori verkramping te leiden, dat legt teveel eigendruk op. Vooral ontspannen blijven spelen zal dan ook het devies zijn en blijven voor de komende wedstrijden.