Atalante D1: Pegasus D4 te sterk – of wij te zwak?

Het was weer een hele klus om het veld vol te krijgen: Marjolein was weer terug uit de winterslaap, Rosa’s knie had bij haard wedstrijd met Dames 3 net hard contact gemaakt met een ijzeren paal, Lisa stond voor het eerst weer op het veld na een flinke griep, Ilse had last van onder meer haar enkel en Jenny was niet helemaal lekker. Dat waren de niet-geblesseerden… Hanneke en Susanne waren gelukkig in topvorm, en Karin van Dames 2 zat op de bank in de hoop dat het niet nodig was.

De uitwedstrijd tegen Pegasus D4 hadden we met 3-2 verloren, dus er waren in ieder geval mogelijkheden om punten te pakken – en misschien wel meer. Rosa had haar knie even gekoeld en kon gelukkig weer meedoen. Zoals gewoonlijk moesten we even op stoom komen – zeker omdat sommigen pas weer sinds lange tijd in het veld stonden. Bij 7-12 even een time-out, waarna het gat steeds kleiner werd bij 14-16, 16-17 en 18-21. Na een goede servicebeurt van Jenny stond het 24-22, maar werd het toch nog even spannend: Pegasus pakte nog wat puntjes mee, maar verloor de set 27-25 met toch.

Eerste set binnen, tweede op dezelfde manier ingaan dus. Dat lukte: 4-1, 10-5, 17-12, 23-17 en uiteindelijk 25-19. Het gat dat we in het begin sloegen hielden we dus vol tot aan het eind – maar groter werd het ook niet. Dat was op zich een waarschuwing voor de derde set: voor proberen te komen en die voorsprong volhouden tot het eind. Maar dat lukte niet helemaal: we kwamen bij 6-9 wat achter, haalden weer op tot 12-13, kwamen weer achter op 12-16, en dat gat bleef bij 18-22 en 21-25 tot het eind toe – mede dankzij maar liefst 7 servicefouten aan onze kant. Deze set was dus voor Pegasus D4.

Maar alles kon nog: win de vierde set en we hebben met 3-1 gewonnen en dus 4 punten. Het werd een set met een nachtkaarsje: meteen achter op 1-5, en dat werd erger bij 6-15. De servicepass kwam niet verder dan de 3 meter, de set-ups kwamen niet meer lekker, de aanvallers kregen het moeilijk en de conditie begon bij een aantal te spelen. Bij 6-15 Karin erin als spelverdeelster om Hanneke even een focusmoment te gunnen voor de voorspelbaar aankomende vijfde set en om de rest even een ander aanspeelpunt te geven. Dat werkte: we bleven wel achter (12-21), maar netto liep Pegasus niet meer uit. Het was zaak zo goed mogelijk uit deze vierde set te komen om goed aan de vijfde te kunnen beginnen. De 13-25 was verder dan ook niet relevant.

In de vijfde set kwamen we meteen iets achter (3-6), maar dat haalden we netjes weer op: bij een ‘voorsprong’ van 8-7 gingen we wisselen van speelhelft. Marjolein wist er nog een paar scorende ballen uit te persen en Rosa was zowel serverend als aanvallend helemaal hersteld van haar dip in de 4e set. Het werd 9-9, 11-11 en 13-13, dus het kon nog alle kanten op. Helaas voor ons ook de verkeerde kant: Pegasus maakte de laatste twee punten, zodat we ook nu weer met 3-2 verloren.

Gezien de bezetting al met al toch een prima resultaat. Voor volgende week hopen we dan Monique weer inzetbaar is, want dan is er bij de uitwedstrijd tegen Pegasus D5 niets te lenen bij andere teams. Dat betekent waarschijnlijk dat we Susanne achter de hand moeten houden als reserve, dus de rest zal de volgende training mogen oefenen op de pass!