Atalante D1: punt verdiend tegen virtuele koploper Kidang D1

atalante-horssenDe eerste wedstrijd in 2017 was meteen van topniveau. Dat kostte Kidang D1 een punt.

Atalante D1 staat onderaan en Kidang D1 bovenaan, dus dat zou een snelle wedstrijd kunnen gaan worden. Dat viel in de praktijk tegen. Voor Kidang dan.

Ilse lag nog ziek in bed, maar de rest had er zin in! Onder opzwepende radiomuziek uit luidsprekers van het voormalige DDR werd het inspelen enthousiast ingezet. Kidang zet een beetje te treuzelen en leek er nog niet helemaal klaar voor. Het bleek dat de sterspeler er nog niet was. De wedstrijd begon dan ook zonder.

Met Karin, Rosa, Lara, Bodine, Marleen en Lisa de eerste set in. Geheel tegen de verwachting in ging het gelijk op: 5-5 en 9-9. Het was duidelijk: we hadden niets te verliezen en konden zonder druk spelen. Het onszelf makkelijk maken en blijven aanvallen. Bij 10-13 had Kidang een gaatje (Jenny voor Lisa achterin). Bij 12-15 een time-out, maar bij 15-19 (Lisa voor Jenny) werd het gaatje niet kleiner. De servicepass liet het toen even afweten en toen was het opeens 17-25. Kidang had de eerste set gewonnen, maar dat ging zeker niet vanzelf. Misschien zat er dan ook wel een verrassing in.

Druk op de ketel

De tweede set Monique voor het eerst weer even het veld in, op de diagonaal voor Bodine. Het hele team drie plekken door om meer servicerendement te hebben. Het ging in het begin van de set weer gelijk op: 5-5. De wissel van Jenny voor Lara voorin bij 5-6 kwam net een puntje te laat. Lara viel en had wat last van haar enkel. Daardoor bleef Jenny staan de rest van de set en mocht Lisa ook achterin meedraaien. Het werd 10-10, maar toen liepen we een beetje uit naar 15-12. Rosa en Marleen waren op buiten en in de service lekker bezig en ook de middenaanval pikte punten mee.

Kidang kwam beetje bij beetje terug (17-16) bij bij 17-20 Bodine voor Monique op de diagonaal. Door een time-out bij 18-22 kregen we de service terug en konden we weer aanklampen. Sterker nog: bij 25-24 hadden we zelfs een setpoint – maar dat wisten we niet te verzilveren. Het spel ging heen en weer. Bij 26-27 Monique weer terug voor Bodine, maar het mocht niet baten. Kidang wist bij 26-28 als eerst twee punten voor te komen.

Nog meer druk op de ketel

Daardoor waren we totaal niet uit het veld geslagen. Het liep lekker. De blokkering hield aardig wat ballen tegen. De prikballen van Kidang scoorden niet en de eigen aanval liep als een trein. Met een vliegende start de derde set in dus. Met Lara ging het wel weer goed, dus die kon haar rondjes achterin meepakken. Mede doordat Lisa iets verkeerd met haar voet had gedaan en pijn had bij het springen. Maar daar heeft verder niemand wat van gemerkt.

Bij 0-5 was wel even een time-out nodig om de boel in toom te houden. Het team was té gretig en liep zichzelf voorbij. Even rust en structuur dus. Marleen serveerde naar 8-6 en toen lag alles weer open. Bij 9-9 Lara voor Lisa en bij een voorsprong van 17-12 weer terug. Maximaal rendement van die wissels dus. Bij 20-12 had Bodine een mooie rechtdoor aanval op de diagonaal waarin ze voluit ging. Die werd meteen gevolgd door een vergelijkbare klap van Marleen op buiten. Kidang stond erbij en keer  ernaar.

Bij 22-17 nog even een time-out omdat de tegenstander toch te veel punten achter elkaar maakte. Er slopen wat zenuwen in het spel. Daarna zelf goed afgemaakt met 25-18. Daarmee was het 1-2 en kon het nog een lange avond worden. Dit punt was in ieder geval al mooi meegenomen, maar het spel dat we etaleerden des te meer.

Nog een keer pieken

De vierde set in met dezelfde opstelling. Lara voor Lisa (3-4) en Lisa voor Lara (9-8). Bij 9-12 een time-out, we moesten Kidang nu niet laten ontsnappen. Het werd 13-15 en 16-18, maar we kwamen niet dichterbij. Bij 16-20 de laatste time-out, waarna we op eigen services terugkwamen tot 21-21. Bij 22-23 Lara nog voor Jenny, maar de 22-25 was niet meer tegen te houden. De energie begon langzaam aan op te raken. Maar toch jammer dat we er geen vijfde set uit wisten te slepen. Al was dit natuurlijk een prima resultaat! Zeker gezien de lichte blessures en pijntjes bij alle middenspeelsters…

We hebben een prima wedstrijd gespeeld, een van de meest constante van dit jaar. Als we dit kunnen voortzetten, zijn we in een paar weken van de huidige positie onderaan op de ranglijst af. Dan zullen we eens kijken waar we uit kunnen komen. Daar kunnen we volgende week zaterdag tegen VoCASA D4 al een goede stap in zetten.