Uit tegen Kidang: drie punten

De wedstrijd tegen Kidang D2 had een weer een wat andere strategie: door een niet overmatig aantal aan middenspeelsters (Nora en Joël waren op schoolreis) ging Marloes als libero voor Lisa en Anne spelen. Daardoor waren de buitenspeelsters op zichzelf aangewezen. Ook dat waren er niet al te veel, Anneke en Sonja werden daar waar nodig aangevuld door Anita. Floor en Nina konden de spelverdeling verdelen, en Marleen moest het dan zo lang mogelijk op de diagonaal volhouden.

Het was een late wedstrijd, en Anneke moest eerst nog tot 21:00 werken om daarna meteen te komen. Doordat de eerste wedstrijden flink uitliepen, was ze echter al omgekleed en wel al aanwezig nog voordat we met inspelen waren begonnen.

De middenaanval verliep opvallend goed, bijna alle ballen die op midden gespeeld konden worden, scoorden. Lisa vond het wel prettig achterin wat minder te doen te hebben en op voorin te kunnen concentreren. Zeker met de set-ups van Floor heeft ze daardoor aardig wat punten kunnen maken.

De eerste set verliep dan ook voorspoedig. De wat hogere ballen van Kidang waren goed te verdedigen, dat was verder een kwestie van concentratie. Af en toe moest libero Marloes nog even kijken waar ze op midden ook al weer heen moest, maar zeker in de servicepassing had ze een duidelijke inbreng. Het resultaat 20-25 leek dan ook veelbelovend.

De tweede set werd eveneens goed begonnen. Halverwege maakte Anne met haar enkel echter een rare beweging bij een aanval. Er waren eigenlijk geen wissels voor op midden, dus Anita opgeofferd om haar plek over te nemen. Vervolgens was het team toch van slag en ging de servicepass alle kanten op, behalve richting spelverdeler. De opgebouwde voorsprong slonk snel, maar toen de pass weer kwam, konden er ook set-ups op midden en achterover en begon de boel weer te lopen. Een winst van 20-25 was het gevolg.

In de 3e set was er van mooi volleybal geen sprake meer. De enkel van Anne was voldoende gekoeld om weer mee te doen. De buitenaanval kon er echter niet meer doorkomen, de set-ups bleven ver van het net hangen, de passers waren te statisch bij de service van Kidang. En ja, dan krijg je te maken met een team dat beter is in rare ballen en dan verlies je met 25-13.

Tijd de puntjes op de i te zetten. De 4e set werd overtuigend begonnen, maar had toch wel zijn rommelperioden. Na een complete wisseling van de rechterkant (Nina voor Floor en Anita voor Marleen) kwam er meer rust en konden we de set met 21-25 in ons voordeel afsluiten. Daarmee was de 1-3 winst een feit.

De conclusie: nog steeds niet verloren! Maar wel hopen dat we binnenkort weer op volledige sterkte zijn. In dit geval werd Anita opgeofferd om op buiten, midden en diagonaal te spelen. Dan wordt het lastiger in je eigen spel te komen natuurlijk.

Volgende week hebben we geen wedstrijd, maar de week erna moeten we tegen VoCASA D5, en die hebben nog geen set verloren! Met een completere selectie kunnen we dan ook meer op kwaliteit en minder op beperkingen gaan spelen. Een mooie gelegenheid de komende twee weken aan de voorbereiding daarvan te werken…