Atalante D1: bijna een punt tegen Heyendaal D5

atalante-horssenBij de thuiswedstrijd van Atalante D1 tegen Heyendaal D5 viel in principe niets te halen, dus alles was meegenomen.

Bij de uitwedstrijd hadden we nog wel sets verloren met 29-27 en 25-23, dus bij voorbaat kansloos waren we niet. Maar we bleven met lege handen. Helaas waren we enigszins beperkt in onze mogelijkheden omdat het voor Lisa beter was als ze niet speelde. Zij werd dan ook bevorderd tot Hoofd Administratie en mocht de bordjes en het formulier bijhouden.

Met Karin, Rosa, Lara, Bodine, Ilse en Jenny de eerste set in. Susanne libero voor Rosa en waar mogelijk voor Jenny, om haar de vier sets vol te kunnen laten houden. In het begin kwamen we wat achter (5-7), maar verder bleven we constant: 7-10 en 12-14. Bij 12-17 een time-out, en bij 15-18 leken we weer wat terug te komen, maar toen werd het snel 17-22 en later 19-25.

Het ging in principe niet slecht, maar het moest overal nog wel een tandje beter. Dezelfde beginopstelling met drie plaatsten door om de middens andere aanvallers tegenover zich te laten krijgen. Dat leek te werken: we kwamen voor met 10-3, en die voorsprong hielden we lang vast: 13-7, 14-8 en 16-10. Toen was het met één servicebeurt van Heyendaal op de diagonaalopstelling opeens 16-16. Daar hielp een time-out bij 16-12 ook niet tegen. Toen we de service terugkregen liepen we nog even uit naar 20-17, maar Heyendaal kwam weer dichterbij. Monique voor Bodine hielp een beetje, maar daarna stoomde Heyendaal te hard door. Bij 23-24 Marleen (die nog even extra opwarmtijd nodig had gehad) voor Ilse en Bodine weer terug voor Monique. Bij 25-25 Ilse achterin weer terug voor Marleen (en de service), maar Heyendaal bleek sterkere zenuwen te hebben: 26-28.

Mogelijkheden

Die set verloren dus, maar het bleek dus wel dat er mogelijkheden waren. De derde set met dezelfde beginopstelling, maar nu weer een terug voor een betere opslag-uitgangspositie. Met 5-5 en 10-11 (na een time-out bij 7-10) bleven we goed bij, het midden kwam meer aan aanvallen toe, maar buiten kreeg het wat lastiger en op rechts was het wat kwakkelend. Bij 13-15 Marleen voor Rosa, maar Heyendaal wist met een servicebeurt weer een gat te slaan: 13-20. Monique weer voor Bodine, en toen kwamen we puntje voor puntje terug. Heyendaal had bij 17-22 nog een time-out nodig omdat we toch wel terug kwamen. Maar het gat was en bleef te groot: 18-25.

Na drie van die sets was het lastig opladen voor nog een set. Zeker bij de speelsters die wat bleven hangen in de dingen die verkeerd gingen dan wel die ze zelf verkeerd deden. De laatste set begonnen we met Monique (volgens de coach van Heyendaal “die blonde vrouw met dat grijs geverfde haar onderaan”), Marleen, Jenny, Karin, Rosa en Lara met Susanne als vaste libero voor buiten. We kwamen wat voor (5-3) en wat achter (7-9), maar het bleef heen en weer schommelen tot 16-16, 17-19 (Ilse serveren voor Rosa en volgens de planning later hetzelfde nog voor Marleen – maar zover kwam het niet meer), Marleen (helemaal warm nu), Jenny (moest het die vierde set helemaal zelf doen), Karin (ook in de vierde set de juiste oplossingen kiezen), Rosa (als meegegeven basisinstelling: boeien!) en Lara (speelde weer een puike wedstrijd). Bij 20-21 kon alles nog (wat betreft het winnen van die laatste set), maar opeens waren het weer wat individuele fouten en was met 20-25 niets meer mogelijk.

Toekomst

Na dit 0-4 verlies en nog drie wedstrijden te gaan wordt het zaak verder te kijken dan het einde van dit seizoen. Het maximaal haalbare blijft de tiende plek en daarmee het spelen van promotie-degradatiewedstrijden. Maar dan moeten andere teams wel meewerken en hun taak doen in hun eigen wedstrijden, en moeten wij de punten pakken waar we die nog kunnen en zullen moeten pakken. Het andere scenario is dat dit niet helemaal goed gaat en we rechtstreeks degraderen. Dan wordt het voor Atalante D1 tweede klasse volgend seizoen…