Atalante D1: wisselvallig tegen Pegasus D5

atalante-horssenPegasus D5 staat op een zesde plek en kan eigenlijk niet meer omhoog of omlaag, maar ze zouden tegen Atalante wellicht het op degraderen staande Pegasus D3 een handje kunnen helpen.

Door in ieder geval punten te pakken tegen mede-degradatiekandidaten – zoals wij. Maar of die liefde bij Pegasus intern zo ver gaat?

Bij de thuiswedstrijd hadden we laatste set (nipt) gewonnen, dus wellicht viel er na de heksenketel van de promotiefeest van Pegasus D1 wat te halen. Ilse was er niet en Lara half, maar gelukkig was Lisa met een half doosje paracetamol weer inzetbaar. Met Karin, Rosa, Jenny, Bodine, Marleen en Lisa de eerste set in, met Susanne libero buiten en Monique in de wacht.

We bleven in het begin goed bij (4-5), en dat is altijd belangrijk. Daarna begon het te lopen: het leek of het niet per se niet mogen degraderen wat verlichting had gebracht. Er werd vrijuit gespeeld: de servicepass kwam lekker aan, de set-ups gingen alle kanten op (in goede zin) en de aanvallers pakten allemaal hun punten mee. Het werd 8-14, dus dat zou een gelopen koers moeten zijn.

Maar daarna begin Pegasus D5 opeens op stoom te komen. Ze kropen dichterbij, bij 15-20 maar even een time-out. Het werd 18-22, en dat geen probleem mogen zijn. Maar het werd 19-23 en 21-23 (time-out). Niets lukte meer: de servicepass ging alle kanten op (behalve de goede), de set-ups kwamen overal en de aanvallers gingen forceren. Het werd 25-24 (Lara even voor Lisa achterin), maar Pegasus hield het hoofd koel en won de set met 26-24.

Tegenslag

Dat was even een domper. Die werkte in de tweede set ook nog door. Dezelfde beginopstelling, maar dan twee plekken door. Dat was even zoeken, en opeens was het 6-1. Het sukkelde een beetje door, maar kwam niet meer lekker op gang. Via 19-12 werd het snel 25-16.

In de derde set Monique op de diagonaal voor Bodine, om toch wat verrassing te bouwen. Het lukte echter niet om de boel vlot te krijgen. Ook nu snel weer 6-1 , maar dat kregen we nog recht getrokken naar 7-7. Dat beloofde nog wat goeds, maar meteen daarna was het ook weer 14-8 (Bodine erin voor de service) en 18-11 (Lara weer even van de bank af voor Lisa). Daarna was het de bedoeling om Bodine nog een keer voor de service te gebruiken, maar daar kwam het niet meer van: 25-11.

In de laatste set bleef Monique op de diagonaal – ze had soms wat last van kleurenblindheid, de kleuren oranje en geel leken ook best wel op elkaar. Bodine ging op buiten voor Rosa – maar niet meteen bij de beginopstelling. Na een punt op rechtsvoor werd die wissel pas gedaan om haar later ook nog terug te kunnen wisselen en op andere plekken te kunnen gebruiken – bijvoorbeeld voor Monique op de diagonaal of voor Karin, waarbij Monique dan zou gaan spelverdelen. Lara nog een rondje achterin voor Lisa. Dat alles leidde in eerste instantie tot 11-11, dus het kwartje nog nog twee kanten op vallen. Daarna werd het met één opstelling 17-12 en 18-15, en toen was het kwartje uitgerold. Er zat geen puf meer in en het enthousiasme was eruit: 25-16.

Vooruitblik

Kidang D1 heeft netjes met 4-0 gewonnen van VoCASA D4. En Pegasus D3 had eerder die week al met 4-0 verloren. Voor de onderlinge verschillen maakt dat allemaal dus niet uit. Donderdag maken we in de wedstrijd tegen Kidang 2 nog kans. Maar voordat de laatste wedstrijd (tegen Pegasus D3 gespeeld gaat worden, weten we waarschijnlijk al waar we aan toe zijn…