Atalante D1: zeker geen slechte wedstrijd tegen Kidang D2, maar degradatie is een feit…

atalante-horssenAtalante D1 speelt volgend seizoen tweede klasse. De wedstrijd tegen Kidang D2 werd verloren met 1-3 en VoCASA D4 won met 4-0.

Het gat met VoCASA D4 is daardoor te groot geworden, waardoor Atalante D1 maximaal 11e wordt en dus degradeert. Pegasus D3 heeft met 4-0 verloren en staat daarmee 12e. In de laatste wedstrijd moet Atalante D1 nog tegen Pegasus D3, maar de voorsprong van 6 punten is genoeg om de 11e plek zeker te stellen. We zijn in ieder geval geen laatste!

We waren weer eens compleet, met alleen hier en daar nog een pijntje of zo, maar niets hinderlijks. Bij de uitwedstrijd tegen Kidang D2 hadden we de derde set verloren met 30-28 en de vierde gewonnen met 26-24, dus we waren zeker niet kansloos.

De eerste set in met Monique, Rosa, Lara, Bodine, Marleen en Jenny. Lisa in eerste instantie reserve voor rondjes voorin op midden, Ilse voor buiten en/of diagonaal en Karin voor de spelverdeling. Maar welke opstelling dan ook, we moeten in het begin blijkbaar altijd even achter komen te staan. Ook nu: bij 1-7 een time-out en bij 5-10 en 7-11 werd het gat niet groter, maar ook niet kleiner. Daarna een kleine opleving (14-16 en 19-21), waarbij meteen meer aanvallers ingeschakeld konden worden, maar helaas gevolgd door een even kleine terugval (20-25) waarbij de druk op buiten te groot werd.

Planwisseling

In de tweede set de rechterkant vervangen (Karin voor Monique en Ilse voor Bodine). Het werd een spannende set. Rosa had haar service hervonden en scoorde meteen door naar 7-1. Helaas kwam Kidang D2 weer dichterbij en bij 9-11 was zelfs een time-out nodig. Daarna weer door naar 13-11 (Lisa voor Lara), en bij 17-17 en 20-21 kon het nog alle kanten op. Bij 20-23 nog even een time-out, maar de 24-26 was niet tegen te houden.

Een goede set, maar aan het eind net te weinig stabiliteit om het af te maken. Een rode draad door het seizoen die ons aardig wat punten heeft gekost. Gelukkig hebben we volgend seizoen tijd genoeg om ons van dat 20-syndroom te verlossen.

De derde set met bijna dezelfde beginopstelling, alleen Lisa voor Lara en het geheel drie plekken door. Ook nu weer een diesel-begin: 2-7. Rosa bleef scoren met haar service en toen was het weer 8-7. Van 2-6 tot 9-10 Lara een rondje achterin, en later van 13-15 tot 20-22 hetzelfde nog een keer. Ook nu dus boven de 20 met een lichte achterstand. Maar nu maakten we de punten wel en kwamen we gelijk bij 23-23, om meteen door te stomen naar 25-23.

Continueren

Een kwestie van doorzetten dus. De vierde set dezelfde beginopstelling. Monique en Bodine hadden de pech dat Karin het Ilse het goed deden, en konden langs de kant blijven aanmoedigen. Marleen en Rosa waren op buiten lekker aan het scoren, zeker als er aanvalswisseling was met midden en andere varianten, zodat de druk op buiten niet te hoog was. Bij 4-5 Lara voor Jenny met de opdracht te blijven staan. We hadden de buitenaanval van Kidang D2 in de blokkering rechtdoor en verdedigen op midachter nu redelijk onder controle, zodat we zelf ook aan aanvallen toekwamen. Bij 8-12 even een time-out om Kidang niet te ver uit te laten lopen, maar gelukkig serveerde Marleen naar 14-15. Het werd 18-18, maar toen opeens 18-22. Tijd voor de laatste thuis-time-out van dit seizoen.

Er was nog genoeg enthousiasme om voor ieder punt te gaan, en dat werkte aanstekelijk. Geen bal viel meer zomaar tussen twee mensen in. We kwamen wel terug, maar bij 22-25 was dat toch te laat. Daarmee de wedstrijd weer met 3-1 verloren, maar zeker niet met slecht spel.

Tweede klasse

Helaas was dat ene puntje niet genoeg. VoCASA D4 bleek later op de avond met 4-0 gewonnen te hebben van Pegasus D5 (al was dat een spannende wedstrijd met setstanden als 23-25, 27-29 en 22-25). Daardoor staan we nu 8 punten achter met voor ons nog maar één wedstrijd te gaan. Niet meer in te halen dus. Dat betekent volgend seizoen een stapje terug naar de tweede klasse.

Gelukkig is dat minder erg dan het lijkt. Twee speelsters stoppen (Monique en Jenny), maar de rest heeft geen probleem met het spelen in de tweede klasse. Sterker nog: met de groep die we overhouden hebben we een goed team dat hoge ogen kan gooien, waarbij ook de integratie met de jeugd van Atalante vormgegeven kan worden. Dat wordt dus zeker een leuk jaar. Klassenbehoud was ook niet onaardig geweest, maar dan hadden we in ieder geval een kwantitatieve en ook een kwalitatieve aanvulling moeten hebben. Dit jaar hebben we niet slecht gespeeld, zeker 1e klasse waardig, maar onszelf tekort gedaan door de punten niet te pakken. Het doel voor volgend seizoen is dan ook de stabiliteit te vergroten en het genoemde 20-syndroom weg te werken. Dat wordt dus zeker een leuk jaar!

Maar eerst hebben we de wedstrijd tegen Pegasus D3 nog…