Atalante D1: de tweede wedstrijd van het drieluik was de tegenpool

atalante-horssenHet resultaat van de uitwedstrijd op zaterdag tegen Trivos D2 had hetzelfde eindresultaat, maar ondanks het 3-1 verlies was het een heel andere wedstrijd.

Trivos D2 positioneert zichzelf als kampioenskandidaat. De druk daarbij is groot, zoals uit het wedstrijdblaadje op de tribune al bleek.

img028a

Trivos D2 staat blijkbaar niet hoog genoeg. Maar eens kijken of wij er iets aan konden doen dat zo te houden. Zeker gezien de volgende passage:

img028b

Dat is natuurlijk een beetje de omgekeerde wereld! De afgelopen jaren zijn er inderdaad voormalige speelsters van Trivos naar Atalante gekomen, maar voornamelijk omdat ze bij Trivos ‘afgedankt’ werden en bij Atalante weer tot bloei komen.

img028c

Het moge duidelijk zijn dat wij er dus natuurlijk alles aan gingen doen om wel wat puntjes mee te nemen. De toon was dus gezet…

Met Karin, Rosa, Jenny, Monique, Marleen en Lisa de eerste set in. We kwamen beter uit de startblokken dan de wedstrijd van afgelopen donderdag. Het ging mooi gelijk op, het was voornamelijk nog aftasten. Bij 10-12 Lara er achterin in voor Lisa en bij 11-14 Bodine voor Monique. Niet omdat Monique het slecht deed, maar om bij Bodine wat druk weg te halen – de zenuwen zaten tot in haar enkels.

Trivos D2 begon echter wat op stoom te komen met de service, dus bij 14-14 en 18-14 een time-out. Daarna Lisa er weer in voor Lara en Lara er achterin meteen weer in voor Jenny. Bij 20-18 Monique weer terug voor Bodine, voor wie de kop eraf was. We kwamen zelf niet meer aan het scoren, zodat Trivos de eerste set met 25-20 won.

Meer tegenstand

De tweede set in met dezelfde beginopstelling, maar dan drie plekken door. De opdracht voor Karin was de ballen op buiten lekker ver naar de antenne te gooien, en Marleen wist daar vandaag veel uit te scoren. Op midden was nog niet optimaal, daar kwamen ook duidelijk minder ballen.

Bij 3-5 nam Trivos meteen een time-out: achter staan was blijkbaar geen optie. Lara deed weer haar rondje achterin voor Lisa, maar desondanks bleef de servicepass hangen. Bij 8-6 Bodine erin voor Monique en bij 9-7 Ilse voor Rosa, die op buiten minder uit de verf kwam dan ze graag wilde. Helaas zakte de servicepass in, de basislijn stond veel te ver naar achteren en was maar moeizaam naar voren te krijgen.

Suzanne speelde zeker in de ralley’s goed, maar kon bij de servicepass de organisatie niet bij elkaar krijgen. Ook voor haar was het een ‘beladen’ wedstrijd, maar daar leek ze de vorige wedstrijd meer last in het vore van gehad te hebben dan vandaag.

Trivos serveerde met een paar servicebeurten door naar 21-13. Bij die stand Monique er weer in voor Bodine en Rosa voor Ilse, maar verder dan 25-13 kwamen we niet.

Ander strijdplan

Het roer ging om. Monique ging spelverdelen, Bodine op de diagonaal, Marleen en Ilse op buiten en Lara en Jenny op midden. Jenny zat verdedigend beter in de wedstrijd dan de vorige wedstrijd, maar ook zij kwam in de middenaanval minder tot uiting.

Opeens begon het te draaien. Monique trok de pass naar zich toe (maar moest af en toe ook een leuk eind rennen om hem op te eisen), en zeker Marleen was lekker aan het scoren. Lara bleef zeker achterin een vast waarde. Bij 2-4 weer een time-out van Trivos, maar het werd 4-10 en na een servicebeurt van Bodine 5-15. Toen was het een kwestie van de set rustig uitspelen.

Het werd echter een thriller. Bij 11-17 was Trivos begonnen aan een opmars. Lisa deed een rondje voorin voor Lara en Ilse kwam er op buiten in voor Rosa, maar Trivos kwam dichterbij met 13-19 en 16-19. Bij 21-22 stonden we nog een puntje voor. Het publiek begon zich ook te laten horen, maar na verschillende setpoints van beide kanten wisten wij de set met 25-27 te winnen. Dat was in ieder één punt in de zak.

Eigen spel

Het bleek dus gewoon mogelijk, als we maar zelf bleven spelen. De servicepass onder controle houden en zelf blijven scoren. Met dezelfde beginopstelling als in de derde set aan de vierde set begonnen. Bij 9-6 even een time-out om Trivos niet te ver uit te laten lopen, maar dat lukte niet echt. Bij 11-7 Lisa even voor Jenny om in ieder geval de service weer terug te krijgen. Dat lukte. Daarna Lisa er meteen weer uit om een bal later voor Lara voorin in te vallen.

Bij 16-13 was haar rondje voorin weer ten einde. Dat kleine gaatje bleef en werd maar niet kleiner. Toen Karin erin voor Bodine om de opstelling om te draaien – met Monique nu dus op de diagonaal. Dergelijke omzettingen worden door dit team snel opgepikt en kosten verder geen punten, dus daar zit wel een pluspunt.

Maar het mocht niet baten. Na ook nu weer wat individuele passfouten kwamen we niet verder dan 25-18. Daamee was 3-1 de einduitslag. Trivos D2 dus weer een puntje verloren. Hadden ze gewonnen omdat ze veel beter waren? We hebben nog teveel mindere perioden die, hoe kort ze soms ook zijn, toch bepalend voor een set kunnen zijn. Zeker het begin van de derde set heeft wel laten zien waar we toe in staat zijn.

img028d

Een spannende wedstrijd was het soms zeker, maar die 5 punten is dus weer niet gelukt…

Nog een te gaan

Als afsluiting van dit drieluik hebben we maandag de bekerwedstrijd tegen Ikaros. Dat wordt in feite een veredelde oefenwedstrijd waarin het erom gaat om op de diverse plekken wat meer vertrouwd te raken en (zelf)vertrouwen te krijgen. Het resultaat is dan van minder belang.