Atalante D1: de eerste wedstrijd van het drieluik was het net niet

atalante-horssenDe generale repetitie voor de wedstrijd van zaterdag had alles wat een generale repetitie normaal heeft. Veel dingen liepen niet zoals ze moeten lopen.

Bij een wedstrijd waarbij het bij bijna iedereen net iets minder loopt dan normaal haalbaar is, weet je dat die uitwedstrijd een zware dobber gaat worden.

Zeker als de tegenstander dan Pegasus D5 is. Een team dat al jaren 1e klasse speelt, maar langzamerhand aan kracht inboet. Het team verdedigt nog goed en maakt aanvallend weinig fouten, dus dan moet je het initiatief in eigen hand houden.

Met Karin, Rosa, Jenny, Monique, Marleen en Lisa de eerste set in. Lara was er niet, dus op midden werd het improviseren. De servicepass bleef hangen, Karin kon er niet veel aan toevoegen en de aanval was zonder overtuiging. Overal net een stapje te weinig. Pegasus D5 liep uit naar 8-5. Bij 12-9 leek er nog enige hoop, maar de achterstand werd groter bij 18-13. Bij 20-14 Bodine voor Karin, zodat Monique ging spelverdelen en bij 22-15 nog Ilse voor Marleen voor de service, maar ook dat werkte niet. Het was met 25-15 een verder niet vermeldenswaardige set.

Andere aanpak

In de tweede set Monique als spelverdeelster, Bodine op de diagonaal, Rosa en Ilse op buiten en Lisa en Jenny natuurlijk weer op midden. Alleen nu met Susanne als libero voor midden en niet voor buiten. De buitenspelers waren dus even op zichzelf aangewezen.

Dat ging best redelijk. Het werd 4-4, 8-8 en 12-12. Marleen er een rondje voorin in voor Ilse. Rosa serveerde door naar 12-16, en dat gaaf zo’n boost aan het hele team dat we daarna meteen doorliepen naar 13-22. Toen Karin erin als release-pitcher erin voor Monique om de set uit te spelen. Bij 18-24 nog even een time-out omdat het te lang duurde tot we de set afmaakten, maar daarna was het met 18-25 gedaan.

Karin in het begin van de derde set laten staan, en de rest ook. De libero bleef nodig op midden: Lisa moest het wel vier sets volhouden en Jenny had achterin (en daardoor ook voorin – of andersom) haar dag niet. Tot 7-5 bleven we soort van bij, maar toen zakte het weer in elkaar. Bij 11-6 Monique voor Karin en bij 19-9 Karin weer terug voor Monique, maar het hielp allemaal niets. De blokkering hield te weinig tegen dan wel maakte het de verdediging niet makkelijker. En onze aanval kwam er niet door. Ondanks een opleving omdat Rosa (die deze wedstrijd goed speelde, maar het in haar eentje ook niet kon redden) van 22-10 naar 22-15 serveerde. Maar dat kon de 25-17 niet tegenhouden.

Terug naar af

Dan maar weer terug naar het begin, maar dan drie plekken door. Karin spelverdelen, Monique op de diagonaal en Rosa en Marleen op buiten – met dit keer ondersteuning van de libero. Ilse werd een soort tweede libero voor de middens. Even wennen in het begin, maar bij 6-2 kwam het allemaal weer een beetje terug. Net op het moment dat de wissel van Bodine voor Karin (met Monique weer spelverdelen, het bleef heen en weer golven met die twee) eigenlijk al overwogen was, maar nu nog even mocht wachten.

Bij 12-11 Ilse voor Jenny achterin, bij 17-14 toch de Bodine-wissel en bij 17-15 Jenny er voorin weer in. Bij 19-16 leek Pegasus D5 een gaatje te hebben geslagen, maar door hard werken kwamen we terug tot 20-20. Het werd zelfs 23-23. Bij 24-23 Ilse nog een keer voor Jenny achterin, maar de simpele passfout op de service van Pegasus deed de hoop in rook vervliegen: 25-23 en daarmee 3-1 verlies.

Het volgende luik

Vandaag (vrijdag) is een rustdag, morgen om 16:00 tegen Trivos D2. Na vandaag weten we hoe het gaat als alles net niet loopt. Waarschijnlijk zullen we morgen zien hoe het gaat als alles wel op zijn plek valt…