Atalante D1: winst op eigen kracht tegen VoCASA D4

atalante-horssenTegen het talententeam van VoCASA wisten we door voornamelijk zelf geen fouten te maken met 3-1 te winnen.

We waren voor het eerst op volle oorlogssterkte. Iedereen was fit en inzetbaar, dus daar hebben we ook dankbaar gebruik van gemaakt.

VoCASA D4 is een jong team in opbouw. De middenaanval moet supersnel uitgevoerd worden, maar loopt nog niet. Daardoor moet er veel naar buiten en wordt het spel overzichtelijk. Bovendien was prikken onderdeel van ons strijdplan omdat VoCASA problemen had om dat structureel op te lossen.

Met Karin, Rosa, Jenny, Bodine, Ilse en lisa de eerste set in. Het bleef nog even gelijk op gaan tot 5-5, maar toen namen we mede door de service van Ilse een voorsprong bij 12-8. Bij 15-11 Lara een rondje achterin voor Lisa, maar VoCASA kwam dichterbij. Een time-out bij 18-17 en bij 19-19 Lara nog een rondje achtering voor Jenny, maar verschil kwam er niet. Bij 21-21 Monique voor Bodine, die niet durfde te scoren, maar na een paar persoonlijke foutjes werd het 24-16 voor VoCASA.

Volkomen onnodig eigenlijk. We hadden tijdens de set laten zien goed voor de dag te kunnen komen en genoeg druk te kunnen zetten om VoCASA achter de feiten aan te laten lopen, maar het laatste deel van de set lukte dat niet meer.

Herkansing

In de tweede set bleef Monique op de diagonaal en draaide het hele team drie plaatsen door. Nu lukte het wel om de opgebouwde voorsprong vast te houden. Na 9-7 werd het 13-9, deed Lara bij 15-12 een rondje achterin voor Lisa, kwam Marleen erin voor Ilse bij 17-13 en deed Lara nog een rondje achterin voor Jenny bij 19-15.

De blokkering op rechts mocht wat meer op de rechtdoor, zodat de midachter daar kon blijven verdedigen en de rechtsachterpositie open bleef. Dat bleek te werken. De buitenaanval van VoCASA kreeg het moeilijker.

Bij 22-16 Ilse er achterin in voor Marleen voor de service, maar bij 24 stagneerde het. Even een time-out bij 24-20 (want de wissels waren op) en nog een time-out bij 24-21. Dat lukte: de serveerster van VoCASA was dusdanig van haar a propos dat ze in het net serveerde: 25-21.

Daarna ging het makkelijker, al leek het daar qua setverloop niet op. In de derde set Marleen op buiten voor Ilse, Lara op midden voor Jenny (die nu de rol van 2e libero kreeg) en nog steeds drie plekken doorgedraaid. Als de pass goed kwam werd er op midden de hele wedstrijd al lekker gescoord, dus dat moest vooral door kunnen gaan. Bij 11-12 Ilse weer voor Marleen voor de service, bij 12-14 Jenny een rondje achterin voor Lisa, bij 18-17 Marleen weer voor Ilse voor de aanval, waarna we toch rustig iets wegliepen tot 21-18. Bij 22-20 nog even een time-out en Jenny nog even achterin voor Lara, maar toen werd het snel 25-22.

Rustig naar het einde

De vierde set had hetzelfde beeld, maar dan beter. Bodine erin voor een herkansing op de diagonaal, en dat ging – zeker aanvallend – een stuk beter dan in het begin. Bij 6-3 Jenny al achterin voor Lisa en bij 18-11 voorin voor Lara, die haar hand licht had geblesseerd, maar toch 5 punten achter elkaar serveerde. Zij was wel de enige die drie ballen heeft afgeblokt. Aan het eind blokkeerd ook Rosa een diagonaalbal, en toen was het kruit van VoCASA verschoten. Meer wissels waren niet nodig en time-outs ook niet. Het was een kwestie van achteroverleunen en genieten. De 25-16 deed recht aan het spelbeeld met veel pluspunten en enkele aandachtspunten.

Volgende week hebben we een strak programma. Donderdag 13, zaterdag 15 én maandag 17 oktober mogen we aan de bak. Donderdag uit tegen Pegasus D5 (ook daar moeten weer punten te halen zijn), zaterdag uit tegen Trivos 2 (daar moeten we een goede wedstrijd tegen kunnen spelen) en maandag uit tegen Ikaros als eerste bekerwedstrijd (die is voornamelijk bedoeld om wedstrijdritme op te doen). Daarna hebben we een hele week rust om weer bij te komen…