Atalante D1: tegen Kidang D1 achter de feiten aan

atalante-horssenMet een enigszins gehavend team naar Bemmel voor de wedstrijd tegen Kidang D1. Het werd achter de feiten aanlopen.

Spelverdeler Karin had nog wel last van haar enkel, maar kon toch twee sets meespelen. Bodine was er niet en Marleen was er wel, maar niet optimaal. Met die randvoorwaarden was het de kunst er tegen Kidang D1 uit te slepen wat mogelijk was. Meer dan 4-0 voor Kidang zat er echter niet in.

De eerste set Karin, Rosa, Jenny, Ilse en Lisa als beginopstelling. Met libero Susanne op buiten en Lara als achterwacht op midden en Marleen mocht de paracetamol laten inwerken.

Met de dia-opstelling kwamen we meteen achter met 4-1, maar dat haalden we weer op naar 5-5. Daarna bleef het gelijk op gaan, maar één servicebeurt van Kidang maakte er 11-6 van. Dat gat kwamen we niet meer te boven. Bij 15-11 waren we rond. Het was net overal een stapje te weinig. Kidang bleef goed verdedigen en zelf aanvallen, met 25-19 als gevolg. Het in het begin geslagen gat ws op zich dus niet groter geworden, maar ook niet kleiner.

In de tweede set dezelfde beginopstelling, maar dan drie plekken door. Dat leek te werken: via 1-4 werd het 9-9, maar bij 14-12 werd het toch tijd in te grijpen. Lara er achterin in voor Lisa, bij 15-15 Marleen voor Ilse voor extra aanvalskracht. Bij 20-16 Lisa voorin weer terug voor Lara en bij 21-16 de ‘buitengewone’ wissel van Lara voor Jenny. Monique had nog een goede servicebeurt, maar het mocht allemaal niet baten: Kidang had bij 21-20 nog steeds een punt voorsprong en via 23-20 werd het uiteindelijk 25-21.

Zonder strijdplan

De set lang volgehouden en goed meegekomen, maar aan het eind net te kort. Maar wellicht perspectief voor de volgende set. Die moest helaas anders begonnen worden omdat Karin langs de kant bleef. Monique ging spelverdelen, Ilse op de diagonaal, Rosa en Marleen op buiten en Lisa en Lara op midden. Met Jenny als vliegende keep voor welke positie dan ook.

Het was even wennen, maar het liep niet. KIdang stond al snel voor met 14-7. Bij 17-12 Jenny op buiten voor Marleen, bij wie het nog niet goed liep. Ook dat was even wennen, maar daar was weinig tijd voor: Kidang won die set redelijk eenvoudig met 25-17.

De eindopstelling van de derde set drie plekken doorgedraaid om te kijken of er in de vierde set nog wat te halen was. Kidang bleef goed serveren, onze aanval kwam er niet lekker doorheen. Af en toe wisten Lara en Lisa nog een punt op midden mee te pikken, en ook Rosa op buiten bleef goed aanvallen, maar automatismen zaten er niet in. Het werd al snel 13-7, maar groter werd het gat niet. Er werd wel hard gewerkt, maar zonder echt plan. Via 21-16 bleef Kidang de voorsprong houden tot 25-19.

Het eerste 4-0 verlies van dit seizoen dus. Dat zegt nog niet zo veel, Kidang D1 is een duidelijke kandidaat voor een van de hogere posities. Volgende week spelen we tegen VoCASA D4, maar wordt duidelijker waar we staan. Zeker omdat we dan weer op alle vlakken compleet zijn.