Atalante D1: eerste oefenwedstrijd levert genoeg aandachtspunten

atalante-horssenNa slechts twee keer getraind te hebben was het voor de dames van Atalante alweer tijd voor een oefenwedstrijd. De 4-0 winst tegen het team van The Weekenders was mooi meegenomen, maar geen hoofddoel.

Met een flinke verjonging in het eerste damesteam van Atalante moet de boel organisatorisch zo snel mogelijk op de rit. Met de gebleven ervaring moet het mogelijk zijn ons dat op basis van een zelfsturend team snel eigen te maken. De eerste wedstrijdervaring zit nu in ieder geval in de benen.

De eerste set in met Karin, Rosa, Lara, Monique, Ilse en Lisa. Voornaamste doel: ritme opdoen. Tot 11-8 was het even zoeken, maar via 17-11 werd het redelijk eenvoudig 25-18. De tweede set met Karin, Rosa, Lara, Bodine (overgekomen van Trivos), Marleen (nog herstellende) en Jenny en Susanne als libero. Dat leverde eenzelfde beeld op, maar nu beter uit de startblokken. Via 10-4 en 22-13 (Monique voor Karin in de spelverdeling) werd het 25-14.

In de derde set bleef Monique nog even staan, aangevuld met Marleen, Jenny, Bodine, Ilse en Lisa met libero buiten. Redelijk weg met 10-7 maar verslapping bij 14-14. De servicepass bleef hangen en de aanval kwam niet tot scoren. We herstelden daar redelijk van, en bij 20-15 Karin voor Monique. Daarna was het simpel uitspelen tot 25-18.

Afstemming met aanvallers

De afstemming met midden ging steeds beter: het mocht allemaal wat sneller en minder voorzichtig. Dat is bij zo’n eerste wedstrijd niet verwonderlijk, maar zal een aandachtspunt bij de volgende trainingen zijn. Ook de buitenaanvallers moesten nog even zoeken en zich weer even thuis voelen op hun plek. Ook dat is een kwestie van tijd.

De vierde set wat experimenteler in met Karin, Rosa, Lara, Ilse, Marleen en Jenny met Susanne libero midden. Tot 6-4 leek alles goed te gaan, maar toen zakte het in. Bodine erin voor Rosa op buiten en Monique voor Ilse op de diagonaal. De pass bleef echter hangen en de afstemming met de aanvallers was weg: het was onrustig in het veld. Onze eerste time-out in deze wedstrijd op 12-19 was dan ook voornamelijk als rustmoment bedoeld. Even weer focussen op de posities en de basisprincipes van het spel.

Daarna kwamen we punt voor punt weer bij. Een setpoint op 23-24 werd door The Weekenders niet verzilverd, waarna duidelijk werd dat het goed zat. Ook de laatste set wonnen we, al was het dan met 28-26.

Een goede wedstrijd om wat ervaring op te doen. Met genoeg aandachtspunten om de volgende weken mee aan de slag te kunnen. Donderdag aanstaande zal de oefenwedstrijd tegen VoCASA D5 uitwijzen of we al klaar zijn voor de start van de competitie.