Atalante D1: gelaten herkansing tegen Kidang D2

De uitwedstrijd vorige week tegen Kidang D2 werd met 4-0 verloren met in totaal 67 eigen punten. Kijken of dat deze week bij de thuiswedstrijd tegen datzelfde team beter zou gaan. Het aantal wisselmogelijkheden was redelijk overzichtelijk: alleen een revaliderende Monique stond voor noodgevallen klaar.

Grootste euvel bij de vorige wedstrijd was de eigen service en de servicepass. Die eerste liep deze wedstrijd wel goed, die tweede bij vlagen ook – maar bij vlagen ook niet. Op die momenten konden de spelverdeler en de aanvallers er ook niet meer van maken, dus in die periodes liep Kidang D2 weg. Dat typeert eigenlijk het hele wedstrijdbeeld.

Met Hanneke, Marjolein, Lisa, Ilse, Rosa en Jenny de wedstrijd in met Susanne libero buiten – toen er eenmaal een tas met shirts aangekomen was. Het ging meteen mis: Kidang liep uit naar 2-7, midden kreeg geen bal en buiten kon er niet veel mee. Via 4-12 en een betere periode tot 10-17 was het met 14-25 snel gedaan.

Vasthouden aan de betere periode en de tweede set in. Ook nu snel een achterstand (3-9), maar van 5-12 tot 13-17 en 18-21 weer een betere periode, al was het daarna weer afgelopen bij 18-25. De betere periode in deze set duurde al wat langer, dus kijken wat dat in de derde set opleverde. Dat ging zeker in het begin wat beter: 7-6 (we hebben dus voorgestaan), maar daarna wist Kidang met een goede aanval naar 8-12 uit te lopen. Met hard werken kwamen we weer bijna bij bij 11-12, maar daarna werd het weer 13-16. De aanval van Kidang keek goed, dus alle varianten van blokkering en verdediging zijn uitgeprobeerd, maar die waren maar tijdelijk effectief. Uiteindelijk was het weer een enkele servicebeurt van Kidang die tot 15-25 leidde.

Monique wilde het wel een setje proberen en mocht op de diagonaal in de vierde set. Lisa (die aanvallend haar punten meepakte, maar voornamelijk gewoon goed stond te passen) en Jenny (die haar dag niet had) wisselden om van plek. We kwamen de tweede keer in deze wedstrijd voor te staan (2-1), maar dat was vreugde van korte duur. Het werd op een vergelijkbare manier als in de vorige set 7-12 en 12-17, waarna Marjolein het op haar heupen kreeg en we aan een inhaalrace begonnen. Rosa stond de hele wedstrijd al lekker aan te vallen, maar bij 18-23 en uiteindelijk 21-25 was het toch te laat.

Kidang D2 was bij beide wedstrijden gewoon beter. Blokkerend hadden we niets in te brengen, dus dan wordt de druk op de verdediging (te) hoog. Bij deze wedstrijd hadden we in totaal 68 punten, dus dat is geheel vergelijkbaar met de 67 van de uitwedstrijd. Kidang hield ons goed onder druk, zodat we totaal niet aan onze eigen capaciteiten toekwamen. Volgende week bij de uitwedstrijd van Malden hebben we weer alle kans om te laten zien waar we wel toe in staan zijn. Maar op dit moment hou ik daar nog even mij hart voor vast, want deze avond leidde niet echt tot een goed gevoel – wat D1 betreft dan, want D2 had met 4-0 gewonnen in Groesbeek.