Atalante D1 haalt volledige buit binnen tegen Voreo D1

Het was voor Atalante D1 zaak om zo veel mogelijk punten binnen te harken om aan het eind van de eerste helft van het seizoen aansluiting voor de strijd om de derde plek te houden.

Het was voor Atalante D1 zaak om zo veel mogelijk punten binnen te harken om aan het eind van de eerste helft van het seizoen aansluiting voor de strijd om de derde plek te houden.

Na een wat onduidelijke voorbereiding (is de wedstrijd nou om half 10 of om 8 uur en gaat hij wegens ziekte aan Voreo-kant überhaupt wel door?) was Atalante D1 zelfs vóór half 8 al compleet (met uitzondering van de zieken Alyssa en Lara) om het veld op te bouwen – een cadeau aan de jarige coach.

Met Marilou, Rosa, Lotte, Marleen, Mette en Marieke (Met Mosa en Motte zou het M-team compleet zijn) op volle kracht de eerste set in – met Bo als ralley-libero ter aanvulling. De opdracht was laat en diagonaal te blokkeren, en midden onschadelijk te maken met een tweeblok. Maar bovenal het spel duidelijk en overzichtelijk te houden: ieder zijn taak.

Atalante D1 liep meteen uit naar 7-3, en hield dat bij 10-6, even een dipje naar 11-10, en daarna 14-11 vast. Toen was het met de aanval van Voreo D1 opeens gedaan, en via 22-15 werd het 26-16.

Vasthouden aan patroon

Met dezelfde beginopstelling de tweede set in dus. Punten pakken was immers het devies van deze wedstrijd. Bij 2-4 leek het in het begin nog wat te haperen, maar bij 6-6 waren we weer bij en bij 13-9 rond. Toen liep het weer als een speer, de passing lag lekker bij het net en Marilou kon zeker Lotte en Marieke goed aanspelen.

Voreo stond erbij en keer ernaar, en bij 19-11 kon Josje het stokje overnemen van Marilou. Daarna was het een kwestie van zelf rustig uitspelen: 25-18.

In de derde set toch wat wijzigingen: met Marilou, Mette, Lotte, Ilse, Marleen en Marieke kreeg Rosa even pauze, ging Marleen van de diagonaal naar buiten en verhuisde de revaliderende Mette van de ene buitenpositie naar de andere. Suzanne deed inmiddels weer helemaal mee als receptie-libero.

Dat team stoomde meteen door naar 10-2, maar liet Voreo wat terugkomen bij 11-7 (time-out) om de voorsprong via 18-16 (Rosa voorin voor Ilse op de diagonaal) vast te houden tot 25-20.

Laatste punt ook belangrijk

Met Josje, Rosa, Lotte, Ilse, Marleen en Marieke de vierde set in. Na de 3-0 waren er al vier punten binnen, maar zeker ook dat vijfde punt was belangrijk.

Maar met 3-5 en 8-10 kwamen we niet echt lekker uit de startblokken.
Bij 10-10 was Atalante D1 weer langszij, maar echt opschieten deed het niet. De passing bleef wat hangen, en Lotte en Marieke hadden het na drie volledige sets ook wat moeilijker. Daardoor kwam er wat meer druk op buiten, en daar lagen de set-ups niet geweldig.

Bij 14-13 Marilou voor Josje in de spelverdeling en bij 20-16 Mette voor Ilse op de diagonaal voorin. Daarna was het door voornamelijk servicedruk aan onze kant met 15-19 gedaan met Voreo.

Daarmee waren de volle vijf punten binnen – genoeg redenen voor de coach dus om te trakteren op een Ria-schaal. En om zelf een fles whisky cadeau te krijgen.

Halve seizoen achter de rug

Daarmee is de eerste helft van het seizoen ten einde. Atalante D1 staat nu op de vijfde plaats, waarbij de nummers 3 tot en met 8 allemaal nog in de race zijn voor de derde plek. De plaatsen 1 en 2 lijken vergeven te zijn aan Trivos D4 en Ikaros D1 – zij mogen onderling gaan uitvechten in welke volgorde.

In de eerste helft van het seizoen had Atalante nog wat ‘kwakkel’-wedstrijden waarbij het team niet compleet of speelsters niet fit waren. Daardoor was het soms meer een kwestie van het veld vol krijgen in plaats van kwaliteiten optimaal kunnen benutten. Als we dat laatste in de tweede helft meer kunnen gaan toepassen, kunnen wij die strijd voor de derde plek zeker aan.

Omdat op dinsdag 10 januari de eerstvolgende competitiewedstrijd alweer is, is de winterstop niet al te lang en beperkt tot de week tussen kerst en nieuwjaar. Op die manier houden we het ritme er lekker in.