Atalante D1 moet op tenen lopen om Lutheria D1 bij bekerwedstrijd bij te houden

Bij de tweede ronde van het Bekertoernooi mocht Atalante D1 spelen tegen Lutheria D1 – een team dat daar 1,5 uur voor moest rijden.

Na een succesvolle voorronde tegen Weekenders D1 en eerste ronde tegen Gemini D1 werd het in de tweede ronde tegen het in de sterke Promotieklasse A uitkomende Lutheria D1 uit De Lutte (voorbij Enschede, zo’n 130 km dan wel 1,5 uur vanaf Horssen) een geheel andere klus.

Met Marilou, Rosa, Marieke, Ilse, Marleen en Lara de eerste set in om te kijken hoe ver we zouden komen. De opdracht was om aan het net overal de bal te blokkeren en minder op de posities te letten. Verder werd het zaak alle aanvallers zoveel mogelijk in stelling te brengen om het voor de tegenstander niet te voorspelbaar te maken.

Tot 9-9 lukte dat vrij goed en konden we bijblijven. Marilou serveerde toen naar 13-9, maar Lutheria D1 serveerde net zo hard weer terug naar 14-14. De servicepass liet het daarna afweten, en ook verschuivingen in de opstelling hielpen niet. Lutheria D1 lipe uit naar 15-21 en later 16-25.

Falende servicepass

Atalante D1 ging met goede moed en dezelfde beginopstelling de tweede set in. De momenten waarop het in de eerste set namelijk draaide, draaide het meteen ook goed. Als de passing maar ergens tussen de 3 meter en het net terecht kwam, werd daar een gevarieerde set-up en een scorende aanval van gemaakt. In die periodes had Lutheria het knap lastig tegen Atalante.

Maar in deze set kwam zeker de servicepass daar niet. Bij 3-7 een time-out als winstwaarschuwing, maar daarna ging het snel: na wat verdedigingspositieverschuivingen en wissels op 5-16 (Josje voor Marilou in de spelverdeling), 5-18 (Mette voor Ilse rondje achterin), 6-20 (Lotte voor Lara achterin) en 7-20 (Ilse weer terug voor Mette) kwamen we niet verder dan 11-25.

Tegenstander schakelt door

Dat moest in de derde set anders, anders was het meteen ook einde wedstrijd. Met Marilou, Rosa, Marieke, Marleen op de diagonaal, Alyssa op buiten en Lotte op midden op zoek naar nieuw élan. De passing liep wat beter, we kwamen meer aan aanvallen toe en de probeersels van Lutheria zoals kruisstaffels eindigen in ons blok of in het net. Bij 7-8 Mette voor Alyssa even een ronde achterin, en dat bij met rendement 12-10 weer terug, en bij 14-13 Lara er voor een rondje achterin in voor Marieke.

Bij 14-16 even een time-out om bij de les te blijven. Daarna schakelde Lutheria door. Onze servicepass werd nog wel van de grond gehouden, maar de daarop mogelijke aanvallen hadden te weinig potentie om het Luteria moeilijk te maken, waarna zij met snelle buitenaanvallen onze blokkering en daarmee de verdediging het nakijken gaf. Een 15-25 was het gevolg.

Daarmee was deze bekerwedstrijd met een 0-3 uitslag ten einde, en Lutheria had geen zin meer in een vierde vrijblijvende set omdat ze nog een lange terugreis voor de boeg hadden. Een aantal speelsters van Atalante had echter nog energie genoeg over voor een 4×4-partijtje, waarna er nog even nageborreld werd.

Vooruit kijken

Daarmee komt een eind aan het bekeravontuur van Atalante. Vanaf nu kunnen we ons weer helemaal op de competitie richten. Met nog één wedstrijd voor de boeg voor de wintersport is het duidelijk waar de accenten op komen te liggen bij de trainingen voordat de tweede helft van de competitie weer gaat losbarsten. Het wordt een kwestie om van de huidige zesde positie op te klimmen en te kijken wat daarin aan het eind haalbaar blijkt te zijn.