Atalante D1: Heyendaal D3 een nummertje te groot

atalante-horssenDe wedstrijd van Atalante D1 tegen koploper Heyendaal D3 kon alleen meevallen. Wij hoefden immers niets en Heyendaal had links en rechts wat puntjes laten liggen. Dus zij moesten vol aan de bak om kampioenskandidaat te blijven.

Heyendaal D5 had vorige week twee punten laten liggen tegen Heyendaal D4 (welke studentenvereniging plant nu wedstrijden in een vakantie?!), en met name Kidang D1 ligt nog op de loer, dus Heyendaal D5 wilde de punten wel hebben. Voor Atalante D1 was het echter een voorbereidingswedstrijd op die van volgende week tegen VoCASA D5. Dat is een van de wedstrijden waar nog punten te halen zijn. Deze wedstrijd in met Karin (was beetje moe), Rosa (had er zin in), Jenny (zouden de knieën het houden?), Bodine (beetje dromerig), Marleen (was met de fiets) en Lara (had nog dutje gedaan ‘s middags). Met Ilse (geheel geprepareerd weer inzetbaar), Lisa (“wat jij wil”)  en Monique (multifunctioneel, maar niet overal) en Susanne (ging voor de punten) langs de kant.

Het ging zeker niet slecht. We bleven met een goede servicepass bij tot 6-6 en 8-8, maar bij 13-11 had Heyendaal een gaatje. We krabbelden weer terug tot 17-17, maar opeens waren er wat stomme ballen en was het 20-17. De wissels van Lisa voor Lara voorin en Ilse voor Marleen achterin mochten niet baten. Daarna was het achter de feiten aanlopen tot 25-20.

Dieptepuntje

Maar zeker niet slechts gespeeld, met zeker mogelijkheden. Maar blijkbaar niet in de tweede set. Met dezelfde beginopstelling (een plek terug) werd het al snel 6-3 (Lisa voor Lara), 9-3 (time-out), 10-3 (Ilse voor Marleen), 13-3 (Monique voor Karin) en 16-3 (time-out). Tsjaa, wat verder nog te doen?!

Gaan voor de wederopstanding en die tot bloei laten komen in de volgende set dus. Dat lukte aardig: de tweede set eindigde in 25-9. Met Jenny langs de kant de derde set in, door op de ingeslagen weg. Dat lukte: bij 6-8 Ilse voor Marleen voor de service met de intentie haar te laten staan op buiten, bij 6-10 een time-out voor Heyendaal, en toen kwam Heyendaal bij 11-13 een beetje dichterbij. Rosa kreeg het moeilijk, dus zou het beter zijn Ilse voor Rosa in te zetten. Dus bij 11-13 Marleen voor Ilse en bij 12-13 Ilse voor Rosa. En tussendoor dus nog even heen en weer wisselen met de libero. Te veel gedoe blijkbaar, want het werd 17-13. Heyendaal hield die voorsprong goed vast tot 25-18.

Doordraaien

In de vierde set met Lara, Karin, Ilse, lisa, Bodine en Marleen begonnen. Via 0-2, 4-6 en 4-8 kwamen we wat voor. Daarna waren er weer wat zogeheten unforced errors en werkte de scheids ook niet helemaal mee. Laat ik het maar zo formuleren dat ze niet alle regels even correct en consequent toepaste – en dan niet in ons voordeel. Bij 10-10 Jenny op buiten voor Marleen voor de service, en die ging goed, maar het team wist daar niet van te profiteren. Heyendaal liep uit naar 18-13, en bij 21-15 nog een keer serveren voor Rosa, maar de 25-17 was niet meer tegen te houden.

Daarmee had Heyendaal de volle winst en bleef er voor ons niets over dan de hoop dat het volgende week beter gaat. Zeker nu VoCASA D4 met 4-0 gewonnen heeft van Kidang D2 en opeens gelijk staat met ons… Maar niet getreurd: hun resterende programma is zwaarder dan het onze!