Atalante D1: nipt verlies tegen Pegasus D5

atalante-horssenEr moesten voor Atalante D1 mogelijkheden zijn om bij de thuiswedstrijd tegen Pegasus D5 punten te halen.

De coach zat in Kaapverdië bruin te worden, dus het zou een stuk rustiger zijn langs de kant… Dit verslag komt dan ook van Monique, die deze wedstrijd als coach/reserve zou fungeren. Karin bleek echter ziek, dus moest ze toch aan de bak.

Susanne achtergehouden als reserve spelverdeelster, maar kon in de praktijk rondjes achterin meedraaien. Volgens Monique:

We zijn de wedstrijd begonnen met Lisa, Lara, Marleen, Rosa, Bodine en mezelf. Bodine wilde graag beginnen omdat ze dan warm was. Ilse daarvoor achter de hand gehouden. Jenny heeft helemaal niet meegedaan. Teveel last van de knie.

Moeilijk begin van de eerste set. Teveel eigen service fouten en we kwamen er aanvallend niet goed door. Tweede set Ilse voor Rosa, die had het moeilijk. Toen ging het beter lopen. Suus er regelmatig achterin voor Marleen en volgens mij een enkele keer voor Lisa. Kwamen eerst wel weer achter maar goed gewerkt allemaal. Werd nog wel spannend maar we trokken aan het langste eind.

Derde set ook weer moeilijk begonnen. Zij een sterke service en de pass kwam niet zo goed dat we er veel mee konden. Wel blijven doorwisselen met Suus. Was ook wat onrust in het team. Buiten scoren is dan soms toch een probleem. Met Lara en Lisa liep het best goed. 

Vierde set eigenlijk een kopie van de tweede. Ook weer aan het langste eind getrokken met Ilse nog steeds voor Rosa. Bodine ging goed, heeft de hele wedstrijd kunnen spelen.

Ja en toen de 5e set. Bij mij ging het lopen toen wat minder en als de pass dan niet helemaal goed is… Toch blijven staan om Suus te benutten in het achterveld, dacht dat dat beter was. We begonnen goed. Maar door passfouten komen ze dan terug. En dat halen we dan niet meer in. Pegasus is dan toch zo ervaren dat ze precies de ballen daar leggen waar het op dat moment moet.

Jammer. Morgen zie ik wel hoe/of ik kan lopen.

Prognose

We hebben we twee punten gehaald deze wedstrijd, maar de concurrentie naar boven loopt daarmee wat verder uit en de concurrentie naar beneden blijft hangen. De gaten naar zowel naar boven (9 en hoger) als naar beneden (11 en 12) zijn inmiddels dusdanig dat rechtstreeks degraderen niet aan de orde zal zijn, maar we het ook niet geheel in eigen hand hebben of we P/D moeten spelen. Zoals het er nu naar uitziet is dat wel het geval. De komende weken de boel weer op scherp krijgen en houden dus.