Atalante D1 laat tegen Kidang D2 belangrijke punten liggen

De thuiswedstrijd van Atalante D1 tegen Kidang D2 was een mooie gelegenheid om het puntenaantal wat op te krikken. Het doel om in de eerste klasse te blijven wordt dan een stuk makkelijker realiseerbaar. Dat betekent in ieder geval boven de tiende plek blijven.

Kidang D2 staat momenteel op die tiende plek, dus zou een zo hoog mogelijk puntenaantal welkom zijn om de rest van het seizoen relaxt door te komen. Met dat doel de eerste set in met Petra, Rosa, Marieke, Karin, Marleen en Lara, en dan een plek terug om meteen vanuit de basisopstelling te kunnen serveren. De wisselmogelijkheden bestonden deze keer uit Nicky op midden en Ilse op de diagonaal. Susanne was de libero voor buiten, maar qua spelverdeling stond de basis voor de hele wedstrijd vast, want zowel Marilou als Aggie waren verhinderd.

De opdracht was om diep te serveren om voornamelijk buitenaanvallen te krijgen. Bij de uitwedstrijd bleek dat het zwakste element van Kidang D2, dus eens kijken of we daar deze wedstrijd profijt van konden trekken. In het begin sukkelde het een beetje heen en weer tot 10-8 en 13-13. We kwamen niet echt uit de verf, maar gelukkig dat Kidang dat ook niet deed. Gelukkig sloegen we een gaatje bij 17-14 (Nicky rondje voorin voor Lara) en 19-16 (Ilse voor Karin achterin). Maar Kidang kwam dichterbij en bij 22-21 zelfs heel dichtbij. Een time-out hielp niet (22-23), en na wat rare oplossingen aan onze kant werd het 23-25.

Herkansing

Het ging niet goed en het ging niet slecht. Het was in ieder geval niet het niveau dat we moeten kunnen halen. Een herkansing voor dezelfde beginopstelling derhalve. Ook met een plek terug om in dit geval de passmogelijkheden te maximaliseren. We begonnen goed met 4-1, maar bij 7-6 was er weer aansluiting. Gelukkig serveerde Karin toen naar 12-6, en dat zou genoeg moeten zijn deze set binnen te hengelen. Bij 15-13 dreigde er weer aansluiting te komen, maar bij 17-13 was dat weer afgewend. Nicky een rondje voorin voor Lara en Ilse achterin voor Karin om de blokkering en passing te maximaliseren, maar de buitenaanval van Kidang kon te vaak door of via het blok scoren. Vandaar dat we de midachterverdediging doorschoven naar de midachter en niet meer op de rechtdoor. Daar kwamen in verhouding toch bijna geen ballen.

Op die manier wisten we deze set te winnen met 25-20. Het was duidelijk dat we de punten in eigen hand hadden. Over de gehele linie bleef de passing te veel hangen en was de spelverdeling wat onnauwkeurig om de aanvallers optimaal in stelling te brengen. Als dat van de bron af aan beter zou lopen, was de rest een formaliteit. De derde set begonnen met de eindopstelling van de tweede omdat het toen in ieder geval een beetje draaide. Bij 4-9 echter meteen een time-out, en gelukkig dat Petra bij 10-16 naar 14-16 wist te serveren, anders zag het er al snel hopeloos uit. De buitenaanval van Kidang bleef echter te veel scoren, en ook hun midden kon er nu af en toe doorheen komen. We hadden zelf geen aanvallend weerwoord, waardoor ook een time-out bij 14-19 niet kon verhinderen dat Kidang deze set vrij makkelijk won met 16-25.

Gareel

Zaak om de boel weer in het gareel te krijgen, want het was nu 1-2 in sets. Met Ilse, Marleen, Lara, Petra, Rosa en Nicky de opstelling gespiegeld om een ander netbeeld te creĆ«ren. Dat leek te werken. Tot 6-6 ging het gelijk op, maar daarna wist geen van beide teams een echt gat te slaan tot 18-19. Nicky serveerde toen naar 21-19, maar Kidang kwam weer terug tot 21-22. Daarna werd het spannend, maar wisten we de set uiteindelijk toch met 24-26 te winnen, al waren er aardig wat acties buiten de normale structuur – zoals een bal vanaf zo’n beetje de 10 meter van Kidang die over het net tussen twee mensen in viel.

Daarmee was de stand weer gelijk en moest de vijfde set het laatste punt gaan bepalen. Marieke bleef even langs de kant om als achterwacht voor midden en buiten in te springen daar waar nodig. Beide partijen blonken niet uit door hoogstaand spel, maar bij 8-7 stonden we halverwege in ieder geval psychologisch voor. Maar daarna in de echte wereld meteen achter bij 8-11, en dan wordt het moeilijk. Marieke voor Lara en Karin voor Ilse voorin kon daar weinig meer aan veranderen: bij 11-15 had Kidang D2 de wedstrijd gewonnen met 2-3.

Een schamel resultaat waarmee we het onszelf niet makkelijker maken de komende wedstrijden. Wellicht dat we volgende week tegen Heyendaal D3 nog een puntje meepikken om de schade weer wat te herstellen, maar daarna tegen Trivos zullen we voor het maximale resultaat moeten gaan.