Atalante D1: met jeugdig elan tegen Pegasus D5

Pegasus D5 is een ervaren team dat weinig fouten maakt. De thuiswedstrijd hadden we met 3-1 verloren, eens kijken wat er uit mogelijk was. Het begin van de wedstrijd moest zo lang mogelijk gerekt worden: de coach en Karin en Marleen van D2 zouden na de wedstrijd van Atalante D2 tegen VoCASA D7 zo snel mogelijk naar de Ark van Oost komen – en dat werd natuurlijk een vijfsetter.

Monique hoefde niet per se, alles wat nog aan rust mee te pakken was zou meegenomen zijn voor de wedstrijd van volgende week tegen The Weekenders. Met mocht Marleen meteen door met waar ze gebleven was en ging Ilse op de diagonaal. Het was in het begin nog even wennen, maar de passing lag goed en alle aanvallers konden door Hanneke bereikt worden. We liepen uit naar 10-13 en 14-18. Bij 18-22 Karin er even in voor Hanneke omdat die al twee keer een foutservice had, maar die van Karin ging helaas uit. Daardoor was Hanneke in ieder geval genoeg getriggerd om de rest van de wedstrijd goed te serveren…

De voorsprong in de eerste set wisten we mooi vast te houden tot 21-25. Met dezelfde opstelling de tweede set in (alsof er veel wisselmogelijkheden waren…). Het werd 5-6 en 6-10 en toen opeens weer 10-10. Daar ging het gelijk op (15-15, 18-18), maar hadden we bij 20-22 toch een gaatje. Dat hielden we tot 23-25, dus was het 0-2 voor ons.

In de derde set ging het moeizamer. Marleen was met haar 8e set van de avond bezig en kwam er passend moeilijker uit. Gelukkig dan Susanne en ook Ilse daar achterin voor compenseerden, zodat de schade niet te groot werd, maar het gat bij 10-5 bleef tot 25-19. In de vierde set Marleen dan ook uit de pass en Lisa niet meer op de achterlijn. Dat werkte: de middens kwamen weer aan scoren toe en ook Marjolein pakte haar punten weer mee. Tot 7-8 bleef Pegasus bij, daarna waren we weg bij 11-15 en bleven we dat bij 17-19, 20-22 en uiteindelijk 23-25. Daarmee was de 1-3 overwinning een feit. Maar goed ook, want een vijfde set had er voor een paar speelsters echt niet meer ingezeten…

Een goede voorbereiding voor de wedstrijd van volgende week tegen het team dat onderaan staat – al zijn dat altijd moeilijke wedstrijden omdat je het helemaal zelf moet doen.