Atalante D1: volle bak tegen The Weekenders D1

Het team van The Weekenders staat al een tijdje stijf onderaan, en dat wilden we graag zo houden om onze afstand tot de degradatiezone te vergroten. Zoveel mogelijk punten meenemen dus. Met Rosa van D3 (onze vaste invalkracht) en Karin en Marleen van D2 (en ook Lara als ze niet ziek was geweest) erbij was het prettig druk langs de zijlijn. De droom van iedere coach: een ervaren team in het veld en een busje trappelende jeugd ernaast om die plekken over te nemen…

Met Hanneke, Marjolein, Lisa, Ilse, Marleen en Jenny de eerste set in – met Susanne libero buiten. Het begin was dramatisch. The Weekenders serveerde meteen door naar 11-1 voordat we een fatsoenlijke servicepass konden afleveren. Daarna kon de wedstrijd pas echt beginnen. Maar konden we het grote gat nog op tijd dichten? Het werd 13-6, 15-10 en later 17-15, maar door een (minder lange) servicebeurt van dezelfde speler van The Weekenders werd dat weer iets meer, zodat we bij 25-21 aan het eind toch nog wat tekort kwamen.

Over een andere boeg dus. Monique (die het wel een setje wilde proberen) voor Ilse, Rosa voor Marleen en Karin voor Hanneke, en het hele team drie plekken doorgedraaid om een andere passopstelling bij die ene serveerder te krijgen. Dat leek te werken: het werd 1-4, 4-4 en 10-14. Een beetje uitgelopen, dus dat vasthouden tot het eind. Dat lukte: het werd 17-22 (Ilse voor Monique, bij wie het toch niet helemaal lukte) en 20-25. Dit leek er duidelijk meer op.

Dit in de derde set laten staan dus. De stand ging gelijk op tot 8-8. Lisa had een paar mooie strakke geplaatste ballen de hoek in en Jenny had in de aanval de andere kant gevonden. Bij 11-13 stonden we wat voor, maar nog niet overtuigend genoeg om een serviceserie van de tegenstander te overleven. Het werd 14-14 (Marleen voor Marjolein), maar daarna was het gevaar weer afgeweerd omdat Rosa, die ook op buiten haar draai gevonden had, in een keer doorserveerde naar 15-20. Toen konden we dat simpel uitspelen tot 17-25.

Met die opstelling de vierde set in. The Weekenders liep meteen uit naar 6-1. Marjolein mocht erin voor Marleen, die het even lastig met haarzelf had. We konden het weer rechttrekken bij 8-8, en daarna ging het met 11-11 en 16-16 gezamenlijk richting de 25. Karin kreeg het wat lastiger, de pass was af en toe wat minder, waardoor de ballen op buiten niet meer helemaal bij de antenne kwamen en het voor de aanval lastiger werd. Het werd 22-22 en toen helaas voor ons 26-24.

Een vijfde set dus. Even weer de puntjes op de i. De motivatie in het veld was goed, dus meteen door naar 3-8 bij het wisselen van speelhelft. The Weekenders kwam nog even dichterbij (time-out op 6-9), maar na 9-11 was het op en serveerde Ilse door naar 9-15. daarmee was de 2-3 winst een feit, blijft The Weekenders onderaan vechten voor ieder puntje en kunnen wij meer richting omhoog kijken dan omlaag.

Volgende week uit tegen Kidang D2. Eens kijken of de positieve trend van de laatste wedstrijden ook zonder coach door te zetten is ;-). Wellicht dat de training van de mystery guest daar aan kan bijdragen…