Atalante D1: niets gemorst tegen Pegasus D6

atalante-horssenNa het puntverlies van Atalante D1 vorige week tegen de Weekenders was het deze week zaak tegen Pegasus D6 de volle winst veilig te stellen. Dat bleek geen probleem.

Libero Susanne had nog teveel last van haar voet om mee te doen, maar zorgde voor de muzikale omlijsting van de wedstrijd. Met Petra, Rosa, Lara, een licht geblesseerde Ilse, Marleen en Nicky de eerst set in. Het was een halve set in deze thuiswedstrijd een probleem om wat afstand te krijgen (8-6), maar bij 11-10 Karin voor Ilse voorin en daarna werd het 14-11. Bij 19-14 Aggie voor Petra om de klus te klaren, en dat bleek met 25-20 verder geen probleem.

In de tweede set ging het een stuk makkelijker. Marieke voor Rosa en Lisa voor Nicky, maar voor de rest dezelfde beginopstelling. Het was al snel 6-2, Pegasus D6 had weinig in te brengen tegen onze aanvallen. Hun buitenaanval was redelijk makkelijk verdedigbaar en hun middenaanval kwam maar niet om onze blokkering heen. Bij 14-6 Karin weer voor Ilse voorin en bij 15-11 Aggie voor Petra voor het resterende deel van de set. Toen kwam Pegasus er niet meer aan te pas. Bij 23-12 Ilse pas weer terug voor Karin achterin. Uiteindelijk werd het 25-15.

Solide doorspelen

Een iets anders benadering van de derde set. Aggie bleef staan in de spelverdeling, Nicky op de diagonaal om geen risico’s te nemen en Rosa op de plek van Marleen. Marieke serveerde meteen naar 7-1 en Lara deed dat dunnetjes over naar 13-3. Bij 18-8 de omgekeerde wissel Petra-Aggie, en daarna gestaag door naar 25-11. Een demosetje waarin Pegasus D6 helemaal niets in de melk te brokkelen had. Lara stond lekker aan te vallen en ook te blokkeren, Marieke was alert in de verdediging en Rosa continueerde haar spel van vorige week.

De vierde set in met Karin, die tot dan niet verder gekomen was dan invalbeurten op de diagonaal, Rosa, Lara, Nicky, Marleen en Lisa. De vorige sets werd libero Susanne nog niet gemist (en dat is voor niemand negatief bedoeld), maar bij deze set hadden we haar inbreng goed kunnen gebruiken. De servicepass kwam niet en viel te vaak tussen twee speelsters in. Bij 2-5 meteen maar een time-out, maar bij 7-11 toch een meer rigoureuze ingreep met de dubbelwissel Petra voor Karin en Marieke voor Rosa.

Breekpunt

Daarna kwamen we via 11-13 langzaam dichterbij, en was de stand bij 15-15 voor het eerst gelijk. Marleen serveerde door naar 19-16, en dat was het breekpunt in deze set. Nog even een time-out op 22-21 om de tijdelijek opmars van Pegasus D6 te stoppen, daarna was het met 25-22 na twee goede services van Marieke (de laatste een ace op rechtdoor) snel bekeken.

Even een lastig momentje in de laatste set dus, maar met voldoende kwaliteit langs de kant om dat te keren. Dat geeft vertrouwen in de wedstrijd van volgende week tegen Trivos D3, een van de sleutelwedstrijden in deze klasse. Met het huidige spel en de aanvullende wisselmogelijkheden kunnen we daar met een goed gevoel naartoe werken.