Atalante D1 tegen Weekenders D1: wedstrijd tegen onszelf

atalante-horssenIn het achterhoofd weet je allang dat je een keer tegen een wedstrijd aanloopt waarbij het collectief even niet lukt. Dan maar hopen dat het op een minder belangrijk moment is. Daarom maar goed dat het bij deze wedstrijd gebeurde.

Voor de Weekenders was alles meegenomen, zij hadden zich bij voorbaat al bij een nederlaag neergelegd en konden alleen maar winnen. Voor sommigen van ons was het een wedstrijd met een historie, maar dat werkte meer averechts dan dat het hielp. Maar om het resultaat wel even duidelijk te houden: Atalante D1 heeft wel met 3-1 gewonnen.

Eindelijk weer eens een compleet team voor een wedstrijd. Begonnen met Karin, Marieke, Nicky, Ilse, Rosa en Lisa was het de bedoeling om snel afstand te nemen en dan door te schakelen. Dat afstand nemen lukte maar niet, al leek het daar bij 3-6 en 8-13 wel op. Maar toen stagneerde de servicepass en bleef de verdediging bij een topspin-service te ver naar achteren staan. Libero Susanne had even last van haar voet, maar kon na een hersteltijd gelukkig het veld weer in. Bij 12-14 Petra voor Karin, bij 14-15 Lara voor Lisa achterin en bij 16-18 Lara voor Nicky achterin. Dat begin bij 19-19 door te werken, toen hadden de Weekenders niets meer in te brengen en werd het 19-25.

Even zweten in het begin dus, zoeken naar een werkbare opstelling, maar aan het eind even goed doorgepakt. Die opstelling mocht blijven staan in de tweede set (alleen Lara voor Nicky om die laatste op meerdere plekken in te kunnen zetten) en Marleen voor Rosa (in het kader van doorwisselen). Bij 7-8 Nicky een rondje voorin voor Lara, bij 10-9 Aggie voor Petra, maar pas bij 11-11 konden we door een servicebeurt van Marieke een gaatje slaan naar 11-14. Daarna die voorsprong met hangen en wurgen vastgehouden. Bij 17-20 Nicky voor Ilse op de diagonaal, en toen was het weer zo bekeken: 18-25.

Opleving

In de derde set met Aggie, Rosa, Lara, Ilse, Marleen en Lisa kwamen we goed uit de startblokken door de service van Aggie: 0-4. Dat gaf vleugels, want daarna liep het als een trein. Bij 8-18 Nicky voor Ilse op de diagonaal en bij 9-19 Karin voor Aggie spelverdelen. Met 10-25 was dit het wedstrijdbeeld dat klopte bij het aanwezige niveauverschil.

Dat proberen te continueren in de vierde set dus. En net zo snel als de opleving kwam verdween hij ook. De servicepass kwam niet en de communicatie tussen tussen libero Susanne en de andere verdedigers liep niet optimaal. Bij 6-2 een time-out, maar het ging niet beter. Petra er bij 11-4 in voor Karin en bij 17-10 Lisa voor Nicky, maar het enige wat van de grond kwam was de opstuiterende bal. Bij 21-19 kwamen we door de service van Lisa nog wel tot 21-23 en gloorde een setwinst aan de horizon, maar door een paar eigen pass- en servicefouten (die laatste waren er sowieso al te veel in de vorige sets), verloren we die laatste set toch met 25-23.

Daarmee hadden we met 3-1 gewonnen, maar voelde het toch als verloren. Weekenders D1 had met 3-1 verloren, maar vierde dat toch als een overwinning.

Wake-up call

Die ene set verlies is niet dramatisch. Als we dan toch collectief slecht spelen (al moet ik wel een uitzondering maken voor Rosa, die stond goed te serveren, passen en aan te vallen), dan maar in zo’n wedstrijd. Als dat tegen een van de ‘toppers’ gebeurt, kost het vijf punten. Dus wat dat betreft goed dat het nu gebeurt: volgende week tegen Pegasus D6 kunnen we weer zo’n wedstrijd verwachten, dus een goede kans op eerherstel voor onszelf. Dan gaan we daarna weer goed gemotiveerd de wedstrijd tegen Trivos D3 in.

Wat deden de overige teams? Pegasus D5 en Trivos D3 wonnen met 4-0, zodat onze voorsprong in verlies nog steeds respectievelijk 7 en 8 is. Heyendaal D6 verloor een punt tegen Voreo D1 en zakt wat weg met 14 verliespunten ten opzichte van Atalante D1. Wat dat betreft is er na zo’n wedstrijd dus helemaal niets aan de hand, maar zijn we volgende week wel weer helemaal bij de les!