Atalante D1 pakt acht van de tien punten in de thuiswedstrijd tegen Trivos D3

Bij de thuiswedstrijd van Atalante D1 tegen het onderaan bungelende Trivos D3 was het zaak zo veel mogelijk punten te halen. Niet alleen om Trivos D3 onderaan te houden, maar vooral om afstand te houden tot Kidang D2 op de tiende plek. Vandaar dat het bij deze wedstrijd virtueel om tien punten ging.

Omdat de set-ups op buiten van Trivos van wisselend niveau waren, was het zaak voor de rechter blokkeerders de blokkering goed neer te zetten. De ballen op midden kwamen niet erg snel, dus daar moest ons middenblok raad mee weten. Op links was het zaak de blokkering niet te ver naar buiten te zetten, omdat bijna alle aanvallen diagonaal gingen. Verder was de opdracht om het tempo op midden hoog te houden en de set-ups op buiten net als bij de training in het mandje te leggen.

Het team was compleet, maar Lara was nog niet geheel hersteld en zou zich moeten beperken tot wat rondjes achterin en de duim van Ilse was ook niet pijnloss, dus ook zij zou alleen een functie achterin kunnen vervullen. Met Petra. Rosa, Marieke, Karin, Marleen en Nicky de eerste sel in, met een plek teruggedraaid voor de service-optimalisatie. Susanne was net op tijd aanwezig om als libero voor buiten te kunnen fungeren.

We begonnen met aardig wat servicedruk en liepen daardoor uit naar 11-7. Dat hielden we vast tot 15-11 (complete rotatie), en daarna ging het alleen maar beter. Petra wist Marleen en zeker Rosa op buiten goed aan te spelen, en ook Marieke en Nicky op midden kwamen goed uit de verf. De servicepass lag goed genoeg om van alles mee te kunnen, maar met name de ralleypassing was alert. Als er al een ralley kwam, wisten wij die dan ook meestal te winnen. Het was dan ook vrij snel 25-18.

Andere kant

Wellicht doordat het veld omgekeerd was en de reservebank met de rug tegen de muur stond, dat dit een frisse blik opleverde. Maar dat zou aan de andere kant dan ook moeten gelden. Met dezelfde beginopstelling de tweede set in, maar nu op de normale positie. Deze kant ging toch wat moeizamer. Bij 11-13 hadden we een kleine achterstand, maar bij 17-17 kon het nog alle kanten op. Zeker ook omdat Lara was begonnen met haar rondjes achterin.

Bij 19-20 nog niets aan de handmaar bij 20-22 Aggie in de spelverdeling voor Petra, die tot dan toe een perfecte wedstrijd had gespeeld, maar nu moest er even wat geforceerd worden. Bij 20-23 nog een time-out, maar het stokte even in de servicepass. Trivos D3 wist deze set dat ook te winnen met 20-25.

Geen reden tot paniek, we waren op zich goed bezig, dus dat zou zich ongetwijfeld gaan uitbetalen. Aggie bleef even staan, en voor de rest was er ook weinig om te zetten. In de derde set het wisselbeleid meer op de diagonaal dan op midden. Tot 8-7 ging het nog gelijk op, maar bij 15-11 hadden we een gaatje. Deze set waren we duidelijk weer op stoom, en Trivos D3 had dan ook weinig in te brengen: 25-18.

Op stoom

In de vierde set kwamen de buitenaanvallers steeds beter op dreef. Met name Rosa kreeg de ballen die ze graag wilde hebben en scoorde er lekker op los. Marleen bleef ook aanvallen en pikte ook via de blokkering haar punten mee. Susanne wist in deze voor haar altijd beladen wedstrijd ook weer wat extra’s te brengen. Marieke liet zich op midden niet gek maken en sloeg door het blok heen, en Nicky bleef vooral alert en wist de gaten te vinden. Karin was fysiek nog niet optimaal, maar zeker in combinatie met Ilse achterin was de diagonaal solide ingevuld.

Het scoreverloop van 12-12 en 17-17 doet anders vermoeden, maar we waren duidelijk de bovenliggende partij in deze set. De uiteindelijke setstand 25-21 leidde dan ook tot een 3-1 winst, oftewel, met de verdubbelaar ingezet, acht punten voor ons en twee voor Trivos D3.

Daarmee wordt de puntenafstand tot de gevarenzone wat prettiger en hebben we het weer volledig in eigen hand. Met name de volgende twee wedstrijden tegen respectievelijk Ikaros D1 (thuis) en Gemini D3 (uit op zaterdag) zullen daarbij belangrijk zijn. Maar als we blijven spelen zoals in deze wedstrijd, en de nu geblesseerden, ziekelijken en misselijken dan ook nog eens meer inbreng kunnen hebben, zal dat geen enkel probleem gaan worden. Daarmee komt het primaire doel van dit seizoen, namelijk handhaving, dan ook niet in gevaar.