Atalante D1 na winst op Ikaros D1 bijna predicaat ‘Handhaving’

De thuiswedstrijd van Atalante D1 op positie 7 tegen Ikaros D1 op positie 9 was belang voor de punten. De afstand tot positie 10 moest voor beide teams vergroot worden om wat veiliger richting einde seizoen te spelen.

Atalante D1 kon bijna compleet aan deze wedstrijd beginnen. Petra had nog last van haar rug en kwam alleen supporteren, maar de rest van de ziekenboeg was gelukkig weer opgeknapt. Ikaros moest het met 7 speelsters doen. De uitwedstrijd was door Atalante met 3-1 gewonnen, dus een herhaling daarvan lag zeker in het verschiet. De eerste set in met Marilou, Rosa, Nicky, Ilse, Marleen en Lara. De opdracht was om diep te serveren, en Marilou serveerde dan ook meteen naar 5-0. Helaas werd het toen meteen ook weer 6-6, en even later zelfs 12-14. Tijd voor een time-out dus. De opmars werd wel gestuit, maar we kwamen er nog niet overheen. Bij 16-18 Marieke voorin voor Lara en bij 19-20 Aggie voor Marilou. Dat bracht net genoeg elan om wat punten te pakken en deze set met 25-22 binnen te harken.

De tweede set begonnen met dezelfde beginopstelling als de eerste. Rosa serveerde naar 5-2, en dat bouwden we uit naar 9-3 en 10-5. Marieke er even in voor Lara voorin en Karin voorin voor Ilse op de diagonaal om die voorsprong ook te verdedigen. Bij 13-10 waren we rond, maar Ikaros kwam terug tot 16-16 door een wegvallende servicepass en al helemaal een wegvallende servicedruk. Daarna Aggie voor Marilou in de spelverdeling en Marieke en Karin nog een keer voorin erin, en toen waren de wisselmogelijkheden voor deze set op. Bij 17-20 nog een time-out, en toen was iedere manier om in te kunnen grijpen benut. Het moest dan ook met lede ogen worden aangezien dat Ikaros D1 deze set won met 20-25.

Vanaf het begin

Het was duidelijk dat we veel fanatieker van start moesten gaan om niet alleen een voorsprong te krijgen, maar ook te houden. Met Aggie, Rosa, Marieke, Ilse, Marleen en Lara de derde set in. Diep blijven serveren, want dan kwam er geen aanval, en verder er overal vol in. Helaas koste de aanvankelijke dia-opstelling aardig wat punten. We keken met 1-6 meteen tegen een achterstand aan. Die werd met 2-8 ook niet kleiner. Maar dat was blijkbaar wel even nodig, want daarna werd het gewoon punt voor punt bijkrabbelen. En dat ging voorspoedig: dankzij het goede serveren van Rosa en daarna Marieke waren we bij 9-9 weer helemaal bij. Dat gaf blijkbaar vleugels, want we stoomden meteen door. Bij 17-13 Karin er voorin in voor Ilse op de diagonaal, en dat hoeft niet meer terug gewisseld te worden want bij 25-20 was deze set binnen.

De vierde set met dezelfde beginopstelling had een zelfde setbeeld: eerst achter op 2-6 en 10-14, maar toen serveerde Karin naar 15-15. Nicky deed een paar rondjes voorin voor Lara, en we liepen door naar 17-15 en uiteindelijk 25-21. Daarmee was de 3-1 winst binnen. Maar hadden we het onszelf moeilijker gemaakt dan nodig. Voor het publiek was het een leuke wedstrijd, want er zat spanning genoeg in.

Veilig

Door deze winst staan we praktisch eigenlijk wel veilig. Theoretisch hebben we in principe nog 2 punten nodig: wij hebben nu 43 punten, Trivos D3 kan nog tot 44 komen en Kidang D2 kan de 45 punten nog halen – maar dan moeten die twee teams wel alles nog met 4-0 winnen en wij gen punt meer halen. Gemini D3 kan tot maximaal 38 punten komen en is dus geen bedreiging meer. Maar dat team is uitgerekend net wel de tegenstandet van volgende week zaterdag. Als we daar dan minimaal twee of liever drie punten tegen halen, krijgen we van de NeVoBo waarschijnlijk het predicaat ‘Handhaving’. En dat was nou net het doel van dit seizoen …