Atalante D1 blijft in 1e klasse en kijkt vooruit

Door de klinkende overwinning van Atalante D1 tegen Gemini D3 is handhaving in de 1e klasse een feit. Dat was na het kampioenschap van vorig jaar ook het doel.

Atalante D1 kon met uitzondering van Petra compleet beginnen aan de uitwedstrijd op zaterdag tegen Gemini D3. Twee punten zouden voldoende zijn om handhaving te garanderen, maar meer natuurlijk welkom. De thuiswedstrijd was met 3-1 gewonnen, dus er waren mogelijkheden.

Het wedstrijdplan was om met diep serveren de tegenstander alleen op buiten te laten aanvallen, en daar maximaal rendement van de digonale blokkering te halen. De eerste set in met Nicky, Marilou, Rosa, Ilse, Marieke en Marleen, met Susanne als libero buiten. Voor Susanne was het al de laatste wedstrijd van het seizoen, want zij piept er even een maandje tussenuit. Wel mooi als we dan veilig zouden staan natuurlijk.

Nog even wat onwennig uit de startblokken omdat het plafond toch wel laag bleek te zijn. De servicepass bleef daardoor wat hangen. Maar na 4-1 waren we bij 9-9 weer helemaal bij. Daarna nog even gelijk op tot 14-14, maar toen was het met Lara voor Marieke achterin (17-15), Aggie voor Marilou spelverdelen (17-16) en Lara achterin nog een rondje voor Nicky (20-22) en Karin voor Ilse in de buitenblokkering (20-23) redelijk snel gedaan met 20-25. Nog één punt te gaan dus.

Zelfde plan, beter resultaat

De tweede set in met dezelfde beginopstelling en dezelfde opdracht tot diep serveren, want dat werkte goed. GeminiD3 kwam niet tot een andere aanval dan alles op buiten. Bij 10-16 kwam eindelijk de eerste middenaanval van die kant, maar die werd meteen afgeblokt. Bij 13-17 Lara weer voor Marieke, bij 13-18 Karin voor Ilse en bij 14-19 Aggie voor Marilou. Dezelfde wisselstrategie, maar nu met een overtuigender resultaat: 16-25. Daarmee was handhaving een feit.

Maar daar was het voor deze wedstrijd nog niet klaar. Een cleane 4-0 overwinning lag binnen de mogelijkheden, dus waarom niet?! De derde set dan ook weer met dezelfde beginopstelling. Ook deze keer weer dezelfde wissels, waardoor iedereen aan bod kwam, met de intentie de laatste opstelling te laten staan in de vierde set. De derde set verliep conform de tweede: de buitenaanval van Gemini kwam er niet echt meer door, en wij bleven lekker serveren en aanvallen: 16-25.

In volle vaart door naar de vierde set met Lara, Aggie, Rosa, Karin, Marieke en Marleen. Halverwege nog even Nicky voor Marieke, zodat ook zij de sets mooi verdeeld hadden. Bij 4-18 was er dan ook geen vuiltje aan de lucht. In de vierde set dan eindelijk de tweede middenaanval van Gemini, maar helaas, ook die werd afgeblokt.

Maar toen opeens stokte het. De servicepass kwam niet meer, viel tussen twee speelsters in of bleef op de zes meter hangen. Als er al een set-up van te maken was, kon de aanval er nog niet veel mee. Bij 14-23 toch maar even een time-out, de service moest toch gebroken worden. Maar het lukte maar niet, de laatste loodjes bleken het zwaarst. Bij 18-24 een drievoudige wissel op stapel gezet, maar dat was gelukkig niet nodig omdat het bij 19-25 toch klaar was.

Eindranking

Door deze 4-0 overwinning staan we nu op een veilige 7e plek. Gezien het programma van andere teams en andere is meer echter nog mogelijk.

Pegasus D3 moet nog tegen koploper Heyendaal D3 en haalt daar niet veel punten, want Heyendaal heeft nog wat punten nodig omdat het boven nog spannend is wie er kampioen wordt. In de laatste wedstrijd van het seizoen moet Pegasus D3 dan nog tegen ons. Switch loopt nog twee wedstrijden achter, maar daar moeten wij de eerstvolgende wedstrijd tegen. Als wij daar wat punten binnen weten te harken, wordt het verschil tussen Pegasus D3 en ons kleiner. Dan zal die laatste wedstrijd uit gaan maken of we op positie 7 of toch 6 uitkomen. Allebei mooie plekken in de middenmoot, maar 6 is net boven de helft en 7 er net onder, dus dat klinkt toch net wat beter. Dus we gaan het seizoen niet simpel uitspelen omdat we toch veilig zijn, we hebben nog een doel!