Atalante D1 pakt tegen nog niet ingespeelde VoCASA D5 volle winst

VoCASA D5 had nog geen wedstrijd gespeeld, en stond met een negatief puntensaldo van min 5 zelfs al onder 0. Dat was in het voordeel van Atalante D1.

Marleen was helaas verhinderd, dus mocht oproepkracht Nicky de achterwacht bij deze uitwedstrijd innemen. Met Marilou, Rosa, Marieke, Mette, Alyssa en Lara en Suzanne libero buiten de eerste set in. Er zou met de hoge set-ups van VoCASA D5 winst te halen moeten zijn uit onze blokkering, waarbij het zaak was vanuit de verdediging te kunnen aanvallen. Bij 1-5 stonden we eens een keer voor bij het begin van een wedstrijd. Maar bij 6-6 leek dat eerste gewin te zijn. Op de servicebeurt van Mette liepen we echter uit tot 6-12, en Alyssa deed dat naar 7-17 nog eens dunnetjes over. Bij 10-19 Josje voor Marilou in de spelverdeling. Daarna was de eerste set met 14-25 snel gedaan.

Gebrek aan afstelling bij tegenstander

Het liep bij VoCASA D5 voor geen meter, er was geen afstemming en geen coördinatie. Met als beginopstelling de eindopstelling van de eerste set dan ook de tweede set in. Marieke serveerde naar een ruime voorsprong, maar daarna haperde de servicepass even en kwam VoCASA D5 terug tot 8-10 en later 12-12 – en time-out op 10-11 kon dat niet voorkomen. Op die stand Marilou weer terug voor Josje en bij 13-12 Lotte voor Lara op midden. Daarna ging het tot 18-19 gelijk op. Daar waar VoCASA D5 eerst de fouten maakten deden wij dat nu voor ze, zodat we niet uit konden lopen. De servicepass kwam wel, maar we kwamen er in de aanval niet meer doorheen. Een paar rotaties verder kregen we weer meer grip op de wedstrijd, waarna Atalante D1 na een time-out op 18-21 van VoCASA meteen doorstoomde naar 20-25.

Andere insteek bij derde set

In de derde set begonnen met Marilou, Rosa, Marieke, Ilse, Mette en Lotte met Bo als libero buiten. Even wennen in het begin, maar het spel kabbelde snel richting 5-9. Daarna leek het gebrek aan afstemming wat door te stralen naar Atalante D1, want het stagneerde ineens. Te krappe servicepasses, te weinig aanvalsmogelijkheden. Bij 13-11 een time-out, en bij 16-17 Lara voor Marieke op midden. Daarna kwam de schwung er opeens weer in en werkten we deze set snel af tot 18-25, waarbij ook de blokkering wat meer vat op de aanval van VoCASA D5 kreeg. Aan onze kant was het verder een kwestie van geen fouten maken.

Wisselfestijn in vierde set

Tot zover was er een rustig wisselbeleid. De wedstrijd vroeg niet om meer. Maar de vierde set moest ook gewoon binnen gehaald worden, dus doordat Nicky nog fris was, konden we voorin wat meer wisselen. Met Josje, Rosa, Lotte, Ilse, Mette en Lara de set in, maar bij 6-8 Nicky voor Lotte voorin en dat bij 10-14 weer terug. Daarna bij 10-15 Nicky er meteen weer in, nu voor Lara op midden. Bij 15-22 dat weer terug om Lara achterin weer te laten spelen. Toen werd het even een lastige opstelling. Rosa had tot die tijd alle problemen goed weggewerkt, maar kon op rechtsvoor nu even geen oplossing bieden. Bij 17-22 een time-out, en bij 19-22 nog maar een keer. Bij 19-23 Nicky er weer in, dit keer voor Ilse op de diagonaal. Toen was het met de wissels bijna gedaan met nog één te gaan, en dat zou nog een spelverdelerswissel kunnen zijn (Marilou had haar trui over haar schouders gehangen dus had geen tweepuntenwaarschuwing nodig). Maar nodig was dat niet meer: met 20-25 werd ook de vierde set binnengehaald en waren de 5 punten een feit. Een wedstrijd waarbij in ieder geval iedereen aan spelen is toegekomen. Mede natuurlijk doordat dat door het spel van VoCASA D5 ook mogelijk was. Waarschijnlijk zal de returnwedstrijd wat lastiger worden, als dat team wat meer wedstrijdritme en automatismen heeft opgebouwd. Volgende week mag Atalante D1 tegen Trivos D4, dat zal een betere graadmeter voor het eigen spel.