Trivos D4 nummer te groot voor Atalante D1

Met een wat gemankeerd team (Suzanne en Alyssa waren allebei ziek) moest Atalante D1 het strijdveld in tegen Trivos D4. Althans, het had een strijdveld moeten worden, maar daar leek het het grootste deel van de avond niet op.

In de eerste set met Marilou, Rosa, Marieke, Mette, Marleen en Lotte begonnen, met Bo in de vuurdoop om te beginnen als libero buiten. De opdracht was om die te serveren en op de 5 tot 6 meter te verdedigen.

Bij 3-6 was het nog even aftasten, maar wel zaak bij te blijven. Bij 10-14 maar even een time-out omdat dat laatste niet opschoot. We moesten echt aan de bak om te scoren, want Trivos D4 verdedigde goed. Bij 12-17 en 15-21 (tweede time-out) leek het tij toch moeilijk te keren, waarna het met 15-25 opeens afgelopen was.

Alle zeilen bijzetten om aan te haken

In de tweede set met dezelfde beginopstelling, maar de middens omgewisseld, was het zaak een eventuele achterstand niet meteen van begin af aan groot te laten worden. Maar ook nu kwamen we er aanvallend niet door. Na een time-out op 5-9 wat rare bewegingen bij een blokkering op rechts, waardoor de enkel van Mette in de knel kwam en zij geblesseerd (uit)viel.

Ilse nam de diagonaal over. Bij 7-13 Josje voor Marilou in de spelverdeling. Inmiddels waren we overgegaan op een zogeheten defense-libero, waarbij Bo wisselde voor de Rosa of Marleen op buiten afhankelijk van of wij of de tegenstander serveerden. Dat leverde wat extra veldbeweging en daarmee hopelijk ook betere focus op.

Bij 11-16 Lara achterin erin voor Marieke op midden, maar er was weinig meer te redden in deze set. Na een time-out op 13-20 was het al snel 15-25.

Tegen een muur aangelopen

In de vierde set met Josje, Rosa, Lotte, Ilse, Marleen en Lara ging het al snel mis. Bij 0-6 was de eerste time-out een feit. De servicepass werd wat voorzichtig, de set-ups gingen allemaal naar buiten en Rosa moest minstens vier keer aanvallen voordat ze langs de blokkering en verdediging van Trivos D4 kon komen.

Bij 7-15 Marilou in de spelverdeling voor Josje voor meer variatie – het liefst onafhankelijk van de pass. Bo zat goed op haar positie en haalde nog aardig wat ballen, en ook de defense-passes van Rosa en Marleen kwamen best goed aan.

Maar Trivos D4 was echt een klasse te hoog. Hun aanvallen wisten de gaten in onze blokkering en verdediging goed te vinden, en we konden daar zelf aanvallend weinig tegenover zetten. Het was dan ook al snel 11-25.

Vrij spel

In de vierde set even drie plekken door om wat andere gezichten aan het net te zien. Zeker handig voor degenen waarbij de ergernis aan het spelgedrag van de tegenpartij wat hoger aan het oplopen was.

Bo groeide in de wedstrijd en werd weer een volwaardige libero, zodat Rosa en Marleen zich meer op de aanval konden richten. Bij 4-1 was de eerste voorsprong van Atalante D1 deze wedstrijd een feit. Bij 8-8 was die ook weer weg. Bij 11-17 leek het weer even de verkeerde kant op te gaan, maar Marleen serveerde door naar een soort van aansluiting bij 14-17.

Daar wisten we geen echter niet genoeg positieve energie uit te putten. Ook de vierde set ging, ondanks een mooie driemeteraanval van Lara,  weer een beetje uit als een nachtkaars met 18-25. Tegen dit Trivos waren we (vandaag) niet opgewassen.

Mette hobbelde richting kantine, die zullen we nog een paar wedstrijden moeten missen. Volgende week dinsdag tegen Gemini D1 voor de beker en zeker donderdag tegen Heyendaal D5 voor de wedstrijdpunten zullen we de kansen hopelijk weer gewoon wat meer in eigen hand hebben.