Atalante D1: solide 4-0 tegen VoCASA D6

atalante-horssenDe uitwedstrijd van Atalante D1 tegen VoCASA D6 was al met 4-0 gewonnen, maar dat was nog met wat uit nood geboren fantasie-opstellingen (Marieke op midden en zo). Nu konden we kijken wat de werkelijke setstanden zouden kunnen zijn.

Met uitzondering van een geblesseerde Ilse waren we op oorlogssterkte. Nou ja, oorlogssterkte, er waren er een paar bij die van een slagveld teruggekomen leken te zijn met pijntjes hier en daar, maar er was wat te wisselen in ieder geval. De eerste set in met Aggie, Marieke, Lara, Karin, Marleen en Nicky. Nog even zonder libero, om de druk op de passers hoog te houden. Even wennen aan het begin, maar na een time-out bij 7-8 werd het 9-9 en serveerde Lara door naar 18-12. Time-out van VoCASA D6 bij 17-12 en 23-13 hielpen niets, we stoomden door naar 25-16.

De tweede set in met dezelfde opstelling, het ging immers goed. Bij 9-5 toch tijd de reservetroepen te gaan gebruiken. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Eerst Lisa voor Lara, en later zouden Petra voor Aggie (na de service) mogen en Rosa voor Marleen. Maar Aggie bleef maar serveren! Halverwege mocht Susanne beginnen als libero midden, en bij 22-10 en 23-12 dan toch nog net kunnen wisselen, maar bij 25-12 was het alweer gedaan. Van de paar aanvallen die er kwamen, gingen er in verhouding wel veel naar buiten, dus de middens kwamen er nog niet lekker in.

En door …

Maar gelukkig kwamen er nog twee sets. Petra, Marieke, Lara, Karin, Rosa en Nicky begonnen aan de derde. De libero ging naar buiten en bij 14-9 nog even 9 voor 14 (Lisa voor Lara), maar dat was het wel voor deze set: 25-16. Erg sneu ook voor de teller, want onze Technische Commissie had net een extra tabelletje op het wedstrijdformulier toegevoegd om het aantal wissels bij te kunnen houden, en nou werd er amper gewisseld …

In de vierde set Marleen en Rosa op buiten. Marieke had zich even uit kunnen leven op buiten, maar kreeg nu verplicht rust. Hetzelfde gold op midden voor Nicky, al viel dat qua uitleven wel mee. Dus Lara en Lisa op midden in de laatste set. Petra en Karin bleven de rechterkant doen. Voor Karin was het de vuurdoop voor een hele wedstrijd op de diagonaal, en dat ging – zeker aanvallend – uitstekend. Halverwege de set bij 14-9 Nicky nog even op de diagonaal om daar ook nog even te komen, maar het draaide verder goed. Susanne was weer onnavolgzaam in het van de grond houden van de ralleyballen, dus kon er ook meer over midden gespeeld worden. VoCASA D6 had dan ook weinig in te brengen: 25-16 en daarmee 4-0.

Volgende week uit tegen Malden D1, en ook daar ligt de druk weer bij ons. Zij komen redelijk los van de degradatiezone, maar ieder punt is welkom. Pegasus D5 maakte deze week tegen de Weekenders geen fouten en Trivos D3 had een rustweek. In de stand qua verliespunten verandert er dus niets.