Atalante D1: snel klaar tegen Ikaros D2

atalante-horssenIkaros D2 was de laatste tegenstander waar Atalante D1 in de eerste competitiehelft nog tegen moest spelen. Gezien het verschil op de ranglijst (nummer 1 tegen nummer 1 na laatst) zou dat geen probleem moeten zijn. En dat was het ook niet.

Bij de uitwedstrijd in Groesbeek was het even afwachten wat het weer zou doen, er was immers sprake van een landelijke storm. Gelukkig was die overdag al gepasseerd en kon iedereen op tijd in Groesbeek zijn. Bijna iedereen dan, want Karin en Lara waren ziek.

Daardoor verandering van wedstrijdplan: Petra en Aggie gingen het spelverdelen verdelen. Ilse op de diagonaal, Lisa en Nicky moesten het met zijn tweeën op midden doen, maar werden daarin ondersteund door libero Susanne. Marieke, Marleen en Rosa konden daardoor ervaring opdoen met het achterin meedraaien. Per set rouleerden we dat een beetje, zodat iedereen aan zijn wedstrijdritme toe zou komen.

Eenzijdige wedstrijd

Over de eerste set kunnen we kort zijn: 5-25. Marleen serveerde meteen naar 1-6 en Ilse later naar 5-21. Op eigen kracht (zeg maar: service) de wedstrijd tot het einde toe uit blijven spelen dus. De tweede set even zoeken naar de passing, met de opdracht het midden wat sneller aan te spelen. Bij 9-15 waren we helemaal rond, dus dat kwam wel goed. Bij 14-18 toch even een time-out omdat de servicepass op de 3 tot 4 meter bleef hangen. Daarna was het met 19-25 snel weer gedaan, al doet die setstand een kleiner kwaliteitsverschil vermoeden.

Bij de derde set waren geen ingrepen nodig, alleen halverwege wisseling van spelverdeler om warm te blijven. Het was vrij snel 13-25. De vierde set idem: halverwege weer de spelverdelerswissel, al serveerde Lisa in één ruk door naar 1-16 en hadden de spelverdelers (en wie dan ook) verder nog weinig te doen gehad. Met 11-25 was de set en daarmee de hele wedstrijd snel ten einde.

Vormbehoud

Ons wedstrijdniveau was beter dan dat van de vorige wedstrijd tegen Heyendaal D8, maar gezien de tegenstander(s) is het lastig daar bovenuit te stijgen. Volgende week tegen VoCASA D6 krijgen we waarschijnlijk wat meer ballen terug en wordt het ook leuker spelen. Dan kunnen (en moeten) we ons eigen spelpeil daar aan optrekken. We zullen nog een paar van dit soort wedstrijden krijgen dit seizoen, en dan moeten we het hoofd koel blijven houden en gewoon de punten pakken.

Intussen heeft Pegasus D5 wel met 3-2 gewonnen van Heyendaal D6 (de virtuele nummers 2 en 4), maar daardoor eigenlijk 2 punten verloren. Het gat aan verliespunten met Pegasus D5 is daardoor 11 en met Trivos D3 12. Als we die marge kunnen blijven houden (en 8 februari moeten die twee nog tegen elkaar), dan doen de laatste twee wedstrijden er niet eens meer toe. Maar tot die tijd leven we per wedstrijd en moeten we iedere keer weer bij trainingen en wedstrijden onze eigen dingen blijven doen.