Atalante D1: tegen Heyendaal D3 close, but no cigar

atalante-horssenNa de bekerwedstrijd op dinsdag was dit de volgende uitdaging voor Atalante D1. De momentane nummer twee (Heyendaal D3)  tegen de nummer tien (wij).

In principe niets te verliezen, alleen te winnen. Eens kijken of we het spelpeil van de bekerwedstrijd weer konden halen.

Monique dit keer bij de andere netpaal, nu niet als scheidsrechter maar als teller. Bodine zat nog ergens in het Dorsphuis te Skypen toen we begonnen, maar zou halverwege de eerste set ook aansluiten.

Met Karin, Rosa, Lara, Ilse, Marleen en Lisa de eerste set in, maar dan twee plaatsen doorgedraaid. We kwamen met 6-3 goed uit de startblokken, maar op een enkele servicebeurt van Heyendaal werd het 6-9. We kwamen nog terug tot 12-13 met een aantal lange ralleys die we wisten te winnen, maar daarna leek de koek opeens op. Het werd 14-18 en zelfs 14-21 (Jenny als vers bloed op buiten voor Marleen). Het mocht niet baten: 15-25.

Opnieuw beginnen

Met dezelfde beginopstelling de tweede set in, in de hoop dat het spel van het begin van de eerste set nu langer volgehouden zou kunnen worden. Dat lukte: Na 3-3 bij 7-9 Jenny voor Lara voorin, bij 12-12 Bodine voor de service erin voor Marleen en bij 17-17 Lara weer terug voor Jenny. Daarna helaas een paar onnodige fouten en opeens liep Heyendaal drie punten uit. Dat kwamen we niet meer te boven: 21-25.

In de derde set de Marleen en Rosa van plaats verwisseld om meer rendement uit de buitenaanval te krijgen en Jenny voor Lara om Lara als passer te kunnen inzetten. Lisa pakte haar punten in de blokkering mee, maar moest het in de aanval meer van prikballen dan van smashes hebben.

In het begin bulkte het van de persoonlijke fouten, met 7-13 tot gevolg. Ilse erin voor Marleen op buiten bij 7-13, en an 11-17 begin het opeens te lopen. Susanne kreeg als libero de buitenaanvallen van Heyendaal weer onder controle. Bij 15-18 Lara voor Lisa achterin, en bij 18-18 waren we bij. Toen helaas weer een kleine terugval in onnodige passfouten en werd na na een time-out op 19-21 helaas 20-25.

Nog geen constant niveau

De vierde set had een vergelijkbaar niveau. Beetje achter bij 4-6 (Lara voor Lisa), meer achter bij 6-12 (Ilse voor Rosa), 7-13 (Lisa weer voor Lara) en 7-14 (Lara voor Jenny) en 11-18 (Jenny weer voor Lara). Met nog slechts één wissel over begon het echter te lopen, maar ook nu weer te laat. We kwamen nog bij tot 22-23 en namen nog een time-out bij 22-24, maar het was weer een passfout die de set en daarmee de wedstrijd besliste: 22-25.

Het 4-0 verlies was dan ook terecht. We speelden bij vlagen goed, maar niet constant genoeg en nog met te weinig automatismen. Wat dat betreft werk aan de winkel dus de komende weken. Gelukkig kunnen we nu eerst twee weken trainen voordat de volgende topper tegen Heyendaal D5 op zaterdag 3 december om 13:00 begint. Als wij onze mogelijkheden maximaal kunnen benutten en ook kunnen blijven inzetten, is de uitslag niet op voorhand in te vullen.