Atalante D2: laatste (in)spanning tegen Weekenders D2

Bij de laatste wedstrijd van het seizoen stond er voor ons relatief weinig meer op het spel. The Weekenders moest met 4-0 winnen en dan moest Switch met 4-0 verliezen om hen niet te laten degraderen. Onze blessurebank was goed gevuld (Janneke en Franka), dus er waren even wat andere oplossingen nodig. Met Karin, Marleen, Michelle, Lieke (dit keer op de diagonaal en niet als libero), Astrid en Lara de eerste set in, met Helga reserve midden en diagonaal en Sofieke reserve buiten en diagonaal.

We liepen uit naar 5-1 door een servicebeurt van Marleen, en hielden die voorsprong tot 12-7. Daarna werd het in een servicebeurt van The Weekenders 12-14 (Helga voor Michelle en Sofieke voor Lieke), maar het kwaad was al geschied: The Weekenders stoomden door naar 13-19 en stonden even later op setpoint. We maakten toen nog wel een paar punten, dus een time-out van die kant was nog wel nodig, maar het gat was te groot: 20-25.

Helga en Sofieke bleven in het begin van de tweede set staan, en ook nu kregen we weer een kleine voorsprong (8-4 en 9-5). Die voorsprong werd nu wel groter (13-6 en 18-8 door weer een servicebeurt van Marleen). Toen stagneerde het even, de blokkering op buiten kon de aanval niet stoppen, en bij 19-14 was een time-out nodig en bij 20-15 de wissel van Lieke voor Sofieke op de diagonaal, maar toen was het met 25-17 ook snel gedaan.

De derde set werd een spannende. Michelle weer op midden voor Helga en Sofieke weer op de diagonaal. Het ging gelijk op, maar bij 6-8 toch Lieke maar weer even voor Sofieke. Het werd 10-13 en 12-16: de servicepass bleef hangen en de buitenaanvallers hadden het lastig om tot scoren te komen. Karin kreeg dan ook de opdracht toch te blijven variëren, met name uit moeilijkere posities, en in de servicepass stond Michelle regelmatig op de achterlijn. Door weer een servicebeurt van Marleen werd het 15-16. Bij 16-17 Helga erin voor Michelle, en bij 17-20 toch maar even een time-out. Dat hielp: het werd 20-20 en zelfs 24-23, maar helaas ook 24-24. Toen de tweede time-out op 24-25, maar door een passfout werd en 24-26 en was het 1-2 in sets.

Dus was het zaak de vierde set weer te winnen. Michelle begon weer op midden en Lieke op de diagonaal om Sofieke op buiten te laten spelen voor Astrid. Na 6-6 werd het 11-6, bij 15-10 Helga op de diagonaal en bij 18-14 Astrid erin voor een rondje achterin. Bij 21-19 kwam The Weekenders nog dichtbij, maar met 25-22 was deze set voor ons.

Op naar de vijfde set dus. Dat bleek een formaliteit, het jeugdig enthousiasme van Atalante ging het winnen van de vermoeidheid van The Weekenders. Met dezelfde beginopstelling als in de vierde set werd het 4-1, wisselen van veld bij 8-3 en op geheel eigen kracht door naar 15-8. Een mooie 3-2 overwinning dus. The Weekenders helaas gedegradeerd, maar dat is hun probleem…

Daarmee komt een einde aan een mooi jaar in de tweede klasse. VoCASA D7 had de wedstrijd tegen Ikaros D2 met 4-0 gewonnen, zodat zij en wij nu gezamenlijk op de 7e plek zijn geëindigd.

Als je kijkt naar het puntenverloop over de 22 wedstrijden, zie je dat Dames 2 in het begin aardig mee draaide, maar dat de resultaten – met uitzondering van een enkele uitschieter – aan het eind van de eerste helft van de competitie minder werden. Dat was te wijten aan het feit dat er nieuwe speelsters bijkwamen die ingepast moesten worden en dat Dames 2 en Dames 3 samen trainden, wat het lastig maakt individueel en daarmee als team vorderingen te maken. Gelukkig dat het laatste vanaf januari verholpen was, maar dat betekende wel een nieuw systeem aanleren om speelsters makkelijker in te kunnen passen. Dat werkte over het algemeen goed, met soms een dip, maar uiteindelijk stond de boel goed op de rit. Daar werden de laatste wedstrijden de vruchten van geplukt.

Al met al dus een resultaat waar het hele team trots op mag zijn.