Atalante D1: mooie wedstrijd tegen Kidang D1

De thuiswedstrijd tegen Kidang ging helaas met 3-2 verloren omdat we halverwege de derde set moesten opgeven, terwijl we al twee sets gewonnen hadden. We wisten dus dat hier punten te halen waren, zeker ook omdat we één punt voor stonden op Kidang. Dit keer was de bezetting ruim voldoende, al konden Karin en Marleen niet mee wegens verplichtingen met Dames 2. Rosa was er wel bij en als nieuw talent werd Inez van Dames 3 ingevlogen.

Meestal is degene die het dichtstbij woont er het laatste, en dat was ook nu het geval. Het inspelen op de drie velden werd gelukkig synchroon gehouden omdat er voor het begin nog een minuut stilte werd gehouden wegens het overlijden van een oud-voorzitter en erelid van Kidang. Maar daarna kon de strijd beginnen!

Met Hanneke, Marjolein, Jenny, Ilse, de wat ziekelijke Lisa en Rosa de eerste set in (maar dan twee plekken doorgedraaid omdat Kidang mocht beginnen met serveren) en Susanne als libero buiten. Inez werd meteen duidelijk gemaakt dat ze er niet alleen voor de mooie sier was, maar ook daadwerkelijk mee ging doen. De libero van Kidang maakte bij het inspelen al geen solide indruk, dus was de opdracht om op haar te serveren. Dat wierp meteen vruchten af: we kwamen voor met 7-10 en 10-16, waarna Inze er voor Lisa op midden in zou komen zo gauw Lisa naar voren ging. Dat ging die set echter niet meer gebeuren omdat die bij 15-25 al afgelopen was.

De tweede set met dezelfde beginopstelling, maar dan nog een plek doorgedraaid. In het begin stagneerde het even, maar bleven we wel gelijk (8-7). Daarna schraapten we de puntjes weer bij elkaar, al moesten wel veel ballen naar buiten en kwam dat niet altijd tot scoren. Een mooie gelegenheid om Monique te laten spelverdelen bij 9-12.

Halverwege de set moest de scheidsrechter even bij de tellers komen omdat er bij ons een speelster in het veld stond met een verkeerd rugnummer. Het bleek dat Marjolein (nummer acht) een shirt met nummer vijf aan had getrokken. Gelukkig was dat snel verholpen omdat we alle shirts bij ons hadden. Foutje ook van de scheidsrechter zelf, die dat bij het controleren van de kaarten niet gezien had. Maar vooral een opluchting voor Marjolein zelf, omdat ze dacht dat ze (nog) groter was geworden…

We hielden de voorsprong in de set en bij 16-20 kwam dan eindelijk het moment dat Inez er voor Lisa in mocht. Verder dan een rondje voorin kwam ze niet, want toen was de set met 19-25 alweer gedaan.

In de eerste twee sets speelde nummer 4 van Kidang een vrij dominante rol, maar die bleef in de derde set langs de kant. We kwamen minder goed uit de startblokken, de servicepass bleef hangen en bij 8-5 mocht Hanneke het spelverdelen weer overnemen van Monique. Daarna kwamen we bijna bij tot 9-8, maar onze service liet het afweten en ging vaak fout. Bij 12-11 Inez er voorin in voor Lisa. Ze pikte haar punten mee in de blokkering, maar dat kon niet voorkomen dat het 16-13 en 19-14 werd. Rosa kwam er op buiten niet meer door en baalde ervan dat het met haar niet zo goed ging als in de eerste twee sets. Bij 24-19 serveerde Jenny een aantal keer goed en werd het 24-23, maar na een time-out van Kidang ging haar laatste service helaas in het net: 25-23.

Kidang had de derde set daarmee gewonnen, maar voornamelijk omdat wij de fouten zelf maakten. De boel weer even op scherp zien te krijgen: Monique op de diagonaal voor Ilse en alles nog drie plekken door en daardoor weer op de beginopstelling (teken het even uit, het klopt echt). Kidang vertrouwde het niet helemaal en zette nummer 4 er toch maar weer in. Onze servicepass liep goed en via 4-6 liepen we uit naar 5-9, maar daarna liep hij niet goed en kwam Kidang bij tot 10-10. Bij 14-13 de gebruikelijke Inez-Lisa wissel, maar het bleef gelijk opgaan tot 17-16 en 19-20. Toen sloegen we mede door een paar goede services van Inez een gaatje (19-22), dus was het zaak het rustig uit te spelen tot het einde. Dat ging moeizaam: het werd wel 21-24, maar daarna 23-24, oftewel tijd voor een laatste time-out. Daarna kwam de pass redelijk en kon Rosa, die zichzelf weer hervonden had, het laatste punt maken: 23-25.

Met 3-1 gewonnen dus. De laatste wedstrijden loopt het lekker: de vaste krachten doen hun ding en maken hun punten, de nieuwe lichting van Dames 2 (Karin en Marleen) draait leuk mee en heeft zeker een bijdrage, en Rosa van Dames 3 speelt ook stukken beter als ze zich alleen op een wedstrijd met Dames 1 kan focussen en niet ook eerst met Dames 3 mee moet doen. Lara van Dames 2 heeft een paar wedstrijden geleden meegedaan en pakte dat goed op, en bij deze wedstrijd was het leuk om te zien hoe Inez van Dames 3 zich naadloos aanpaste.

We hebben uit de laatste wedstrijden 4 punten per keer gehaald, als we dat het hele seizoen hadden kunnen doen stonden we nu tweede…

Volgende week een waardige afsluiting thuis tegen The Weekenders. Die zijn al gedegradeerd, maar zullen tegen ons toch een mooi resultaat neer willen zetten. Dat mogen ze natuurlijk proberen, maar wij willen ook naar een goed competitie-einde toe. Volgende week is Rosa er helaas niet bij, die moet met Dames 3 uit tegen Voreo, maar Karin, Lara en Marleen van Dames 2 doen wel mee. Dat belooft een ouderwets spetterend avondje te worden, waarbij dat spetteren ook van de welverdiende bittergarnituur na de wedstrijd kan komen.