Atalante D1: op eigen kracht gewonnen van VoCASA D5

De uitwedstrijd tegen VoCASA D5 hadden we met 4-0 verloren, maar de setstanden waren minder overtuigend: 25-23, 25-23, 25-21 en 25-21. Er zou dus wat mogelijk moeten zijn deze wedstrijd. Maar ongeacht het resultaat is spelen tegen VoCASA altijd leuk: een team dat blijft volleyballen, niet zeurt en altijd probeert te winnen.

Met Hanneke, Marjolein, Jenny, Ilse, Rosa en Lisa de eerste set in met Susanne als libero buiten en Karin en Lara van Dames 2 als reserve. Monique was er niet – zij had vast niet zo’n leuke avond als wij…

Middenspeelsters Jenny en Lisa stonden in deze wedstrijd net als de vorige tegen Ikaros omgekeerd om de afzonderlijke kwaliteiten beter te kunnen benutten. Rosa had nu niet eerst een wedstrijd met Dames 3 en verscheen dus fris aan de start. Susanne was de vorige wedstrijd nog substituut-libero, maar nu weer als volwaardige libero.

Voor het begin van de wedstrijd bleek het aantekeningenformulier van de coach wat kleiner geworden te zijn: Hanneke moest haar kauwgum ergens kwijt. Zonder kauwgum serveerde ze meteen door naar 7-0. Die voorsprong hadden we bij 15-7 nog steeds, maar VoCASA kwam een beetje terug bij 16-12 en 18-16. Daarna gingen we weer op volle stoom door naar 25-18. Een verpletterende set, alles liep zoals het moest: er werden ballen geblokkeerd, de aanvallers scoorden allemaal en – niet onbelangrijk – de servicepass was uitermate speelbaar.

De tweede set een plek teruggedraaid om niet meteen punten te verliezen met de diagonaalopstelling. VoCASA was inmiddels warmgedraaid en bleef tot 7-7 mooi bij. Toen Lara een rondje achterin voor Lisa (die altijd blij is met even pauze), en die wissel weer terug bij 13-11: een mooi netto-resultaat voor Lara dus. Het werd 15-13, maar toen 16-18 en 17-21. De serveerders van VoCASA hadden opeens Ilse in het vizier, die het daar lastig mee had. Het uit de pass zetten had niet meteen effect, het ritme was er ineens uit: 20-25 voor VoCASA.

Dan maar helemaal drie plekke doorgedraaid in de derde set. Het bleef gelijk bij 10-10, maar we liepen uit naar 16-12, met name omdat Rosa lekker bezig was deze wedstrijd. Ze stond onbevangen te spelen en maakte weinig fouten. VoCASA sputterde nog wat tegen bij 17-16, maar toen Lara er weer in voor Lisa – en andersom bij 23-19, dus weer een positief netto-resultaat. Daarna was het met 25-21 snel bekeken.

Al twee sets binnen, dat smaakte naar meer. En er kwam ook meer: het werd 7-3, 12-9 en 16-10. Lara was al beloofd weer te wisselen na de service van Lisa en dan te mogen blijven staan, maar die wissel kon pas bij 20-14 – en daarna is ze niet meer aan het net geweest omdat we deze set gedegen uitspeelde met 25-18. Een klinkende 3-1 winst derhalve.

Daarmee komen we één punt boven Kidang D1 en staan we nu achtste. We moeten volgende week tegen datzelfde Kidang-team, dus hebben we zelf in de hand of we daar blijven. Daarna moeten wij nog tegen The Weekenders en Kidang tegen Trivos D2 – die achtste plek moet dus haalbaar zijn. Als we blijven spelen zoals we nu deden en de competitie duurt nog twaalf wedstrijden, dan worden we kampioen!