Atalante D2: pieken en dalen tegen Kidang D3

De wedstrijd tegen Kidang D3 was er een waarbij niet het resultaat centraal stond, maar meer het vertoonde spel. Kidang staat derde en heeft weinig kans nog hoger te komen, wij staan 7e en kunnen wellicht nog wat stijgen. Met na deze wedstrijd nog twee rondes te gaan, was dit een mooie oefening om uit die laatste wedstrijden nog zo veel mogelijk punten te halen.

Met Karin, Marleen, Janneke, Franka, Sofieke en Lara de eerste set in met Astrid en Michelle op de bank, evenals libero Lieke. Even wennen in het begin (1-6), maar door de service van Janneke weer terug (6-6). Het ging gelijk op, maar bij 13-11 een gaatje voor ons. Bij 14-12 Astrid voor Marleen voor een rondje achterin, en bij 20-18 weer terug. Maar toen deed de servicepass het niet meer en werd het in één keer 20-22 en ging deze set opeens vrij snel met 21-25 naar Kidang.

In de tweede set Sofieke voor Franka op de diagonaal en Astrid op buiten, met Lieke als libero voor Janneke. We bleven in het begin nog enigszins bij (5-7, 7-10), maar de aanval kon geen oplossing bedenken: na 8-13 werd het 11-17 en restte niet veel meer dan deze set zo snel mogelijk te vergeten (14-25).

In de derde set Franka weer op de diagonaal, Sofieke naar de andere buitenplek en Marleen – die al meer met het fluiten van de wedstrijd hierna bezig leek dan met deze wedstrijd – langs de kant. Michelle op midden met Lieke als libero en Janneke midachter. Kidang liep door een gebrekkige passing en een goede middenaanval uit naar 9-13, maar Astrid serveerde ons weer terug naar 13-13. Janneke pakte haar punten mee, zelfs in de blokkering. Het korter verdedigen van de middenaanval vanaf de achterflanken werkte, maar de aanval kwam niet tot scoren. Vaak werd de bal er kort overheen gespeeld, wat net expliciet niet de bedoeling was – positie 1 lag open. Kidang sloeg weer een gaatje (16-18) en ook de wissel van Marleen voor Astrid (die haar draai nog niet gevonden had en zichzelf meer in de weg zat dan nodig was) kon niet voorkomen dat het 16-21 en uiteindelijk 19-25 werd.

In de vierde set de volgende poging om de ideale combinatie van de avond te vinden. Marleen weer op rechtsvoor, Sofieke terug naar de diagonaal, Astrid gewoon door op buiten (met nu wat meer zelfvertrouwen) en Lara voor Janneke. Dat leek lange tijd goed te gaan. We kwamen mede door services van Sofieke en Astrid voor tot 11-5, maar bij 13-7 stagneerde de servicepass. Janneke erin voor Michelle voor de service, maar dat leverde ook te weinig op om door te zetten. Kidang kroop dichterbij, het werd stil in het veld en bij 19-19 waren ze langszij en bleven dat tot 22-22. Van het goede spel in het begin van deze set was weinig meer over, het spel werd bangig, waardoor Kidang uiteindelijk wist te winnen met 23-25. Een gemiste kans.

Maar wel een aantal hoopgevende perioden, maar nog niet constant genoeg om tegen deze tegenstander een set naar ons toe te trekken. Met name als er wat druk op komt te staan, wordt de bal er te makkelijk overheen gespeeld en komt hij meteen weer terug van een tegenstander die wél scoort. Daar moet nog aan gewerkt worden de komende weken.

Ander aandachtspunt: de stemming in het veld. Als het goed gaat, gaat het goed, wordt er gejuicht en ieder punt gevierd, maar als het niet goed gaat, wordt het doodstil. De perikelen op de achtergrond over het nieuwe seizoen werken daar ook niet aan mee natuurlijk, maar het wordt wel zaak dat gescheiden te houden van de twee nog resterende wedstrijden.

Volgende week uit tegen Switch (een vroege wedstrijden, dus er wordt al wat gefluisterd over een Mac-diner – de ideale voorbereiding?) en daarna nog thuis tegen The Weekenders. Dan weten we of we nog een plaatsje zijn gestegen of niet!