Atalante D2: mooi resultaat tegen Trivos D3

De wedstrijd van D2 uit tegen Trivos D3 was al twee sets aan de gang voordat Marleen en de coach van de wedstrijd van D1 in Malden binnenkwamen. De eerste set was al gewonnen met 20-25, in de tweede stond het 18-23, maar lukt het maar niet om die laatste twee punten te maken. Meteen maar een time-out om die set toch met 22-25 binnen te halen.

In de derde set dus op volledige oorlogssterkte. Alleen hadden die eerste twee blijkbaar wat concentratie gevergd, want Trivos – een ‘oud’ degelijk team dat altijd wel ergens een handje onder wist te krijgen en vooral op midden gevaarlijk was – stond ineens voor met 7-1. Toen werd het stil in het veld en leek het enthousiasme van de eerste twee sets veranderd in een koffietafelstemming. Bij 9-3 Janneke voor Michelle en bij 18-11 Marleen voor Sofieke – met de bedoeling die laatste de volgende set op de diagonaal te zetten. Franka had last van haar enkel maar kon de set in ieder geval nog uitspelen. Het gat dat Trivos in het begin geslagen had bleef even groot, zodat zij bij 25-18 ook een punt hadden.

In de vierde set Sofieke dus op de diagonaal. Tot 12-12 ging het gelijk op en kwam er weer wat meer spirit in het veld. Trivos sloeg een gaatje tot 20-17, maar toen ging Astrid serveren en bleef dat doen. Time-outs van Trivos bij 20-18 en 20-21 hielpen niets. Michelle stond klaar om in te vallen, maar het zou zomaar kunnen zijn dat het niet meer hoefde. Onze servicedruk maakte het hen moeilijk en hun aanvallen waren door ons makkelijk te pareren en over te nemen. Astrid serveerde door naar 20-24, waarna Trivos nog één keer mocht serveren omdat wij het meteen uitmaakten bij 21-25.

Een mooie 3-1 winst voor ons dus en weer vier punten erbij, waardoor we opklimmen naar de 5e plek (met een wedstrijd meer gespeeld, dat wel…). Het pass-systeem loopt lekker, maar heeft soms nog een dip. Daar gaan we de komende weken nog aan werken. De verdediging begint steeds beter ingeslepen te raken, daar zaten een aardig aantal winstpunten in. Over twee weken de herkansing tegen Ikaros D2, kijken hoe het dan gaat!

Maar vandaag was de amper te overziene bak met snacks wel verdiend!