Atalante D2 tegen Ikaros D2: er zijn van die dagen

Een paar weken geleden hebben we nog met 4-0 gewonnen uit bij Ikaros D2, maar dat team begint de onderste regionen een beetje in zicht te krijgen en had bij deze wedstrijd wat hulptroepen uit het laagste team ingeroepen. Dat hielp wel, maar daar hebben ze niet door gewonnen…

Van belang bij deze wedstrijd: de blokkering. De afgelopen training daar al wat mee bezig geweest en misschien was het nog te vroeg om daar al rendement van te hebben, maar dat zou een belangrijk wapen kunnen zijn. Met Karin, Marleen, Janneke, Franka, Sofieke en Lara de eerste set in, met Lieke libero voor Janneke. We liepen meteen even uit naar 7-3, maar Ikaros was al snel weer bij op 9-9. Het bleef dicht bij elkaar tot 18-19, toen Ikaros met een paar servicebeurten opeens de set had uitgemaakt op 20-25.

Ralleys wisten we meestal wel te winnen, als de servicepass maar kwam. Met Michelle voor Janneke op midden, Helga voor Franka op de diagonaal en Astrid op buiten voor Sofieke kijken of de tweede set met wat meer durf ingegaan kon worden. Blijkbaar was het feit dat Ikaros er wat versterking bij had gehaald toch imponerend voor een aantal speelsters. Het bleef allemaal een beetje voorzichtig, zonder overtuiging of risico. Het werd snel 2-8 en 6-15. Ook een wissel van Franka voor Helga op 7-18 kon het tij niet keren, al kwamen we door een servicebeurt van Lara wel weer een stuk bij tot 13-18, maar dat gat was te groot: 15-25.

Met weer een ander concept (Karin, Sofieke, Michelle, Helga, Astrid en Janneke en Lieke libero voor alle middens) de derde set in. Dat leek beter te gaan: Ikaros kwam wel voor bij 8-12, maar we haalden ze weer in tot 13-12 door een servicebeurt van Astrid (die daar lekker wat frustratie inlegde) en bleven goed bij tot 20-21. Later voorin Marleen nog even voor Astrid en Franka voor Helga, maar dat kon niet voorkomen dat Ikaros met een enkele servicebeurt alsnog wegliep tot 21-25.

Ook in het begin van de vierde set (zelfde beginopstelling als in de derde set) was de servicepass het euvel (5-9). Bij 2-3 Lara er al in voor Michelle om libero Lieke even op de bank te houden. Het was zo’n dag dat niet iedereen even goed in de wedstrijd zat en we dus achter de feiten aan bleven lopen. Af en toe werd er nog een bal geblokkeerd (met name op midden), maar verder konden we geen vuist maken om het Ikaros lastig te maken. Bij 12-13 Marleen rondje voorin voor Astrid, bij 15-18 Franka voor Helga en bij 16-19 Astrid weer terug voor Marleen, maar die drie punten verschil bleef. Uiteindelijk werd het dan ook 20-25.

Echt zo’n wedstrijd waar het allemaal net of helemaal niet lukt. Dat hoort er af en toe ook bij om weer te weten dat het niet vanzelf gaat. Volgende week geen wedstrijd, dus mooi twee trainingen de tijd om de boel weer op de rit te krijgen en dan tegen Isala weer te pieken!