Atalante D1: nieuw élan tegen Heyendaal D3

De thuiswedstrijd tegen Heyendaal D3 stond in het teken van het inpassen van de hulptroepen. Karin, Lara en Marleen waren ingevlogen van Dames 2 en Rosa van Dames 3, dus die hadden er allemaal al een wedstrijd opzitten. De uitwedstrijd tegen Heyendaal D3 hadden we met 4-0 verloren, dus het resultaat was bij deze wedstrijd van minder belang dan goed tegenstand bieden. Hanneke en Marjolein waren skieën, maar Marieke was er weer een keer bij – om te kijken dan weliswaar.

Met Karin, Marleen, Lisa, Monique, Rosa en Jenny met Susanne libero voor beide buitens de eerste set in. Ilse was vliegende kiep voor buiten en de diagonaal en Lara voor midden. In het begin was de servicepass het euvel (5-11), en daar kwamen we niet echt overheen: 10-18, 14-22 en 15-25. Het was nog even wennen met de combinatie van ‘oude merries’ en ‘jonge veulens’, maar dat kon alleen maar beter gaan.

In de tweede set drie plekken doorgedraaid en Ilse voor Monique op de diagonaal, en dat leek te helpen (8-10), maar daarna door een paar servicebeurten van Heyendaal-kant toch weer 11-16. Bij 14-20 Lara erin voor Lisa, maar Heyendaal stoomde door naar 15-25.

In de derde set weer terug naar de beginopstelling met Ilse voor Rosa en Monique weer op de diagonaal, maar Lisa en Jenny omgedraaid (al bleven zij volgens sommigen staan en draaide de rest allemaal om – een kwestie van perceptie). Heyendaal kwam wel wat voor (6-11), maar niet weg: door een servicebeurt van Lisa werd het 11-11. Bij 11-13 Lara erin voor Lisa en we kwamen en bleven wat voor bij 23-21. Bij 24-22 werd het spannend, want Heyendaal ging serveren: 24-23. Toen Rosa erin voor Monique voor een extra buitenaanvaller: 24-24 en 25-24. Daarna Monique weer terug voor Rosa (die daarmee een waardevolle inbreng in deze set had gehad) en hielden we de eigen service: 26-24.

In de vierde set Rosa weer op buiten, Monique op de diagonaal en Jenny en Lisa nog omgedraaid. Het begon aardig met 3-3, maar bij 4-9 Ilse er weer in voor Monique omdat Heyendaal lastig serveerde. Bij 6-11 Lara er volgens de ‘standaardwissel’ in voor Lisa en dan kijken waar het schip zou stranden. Het gat werd niet groter, maar ook niet kleiner: 13-17 en 15-20. Daarna was de koek opeens op en won Heyendaal de laatste set met 16-25.

Netto resultaat: 1 punt. Wel een vooruitgang ten opzichte van de heenwedstrijd, toen waren de setstanden (25-15, 25-12, 25-23 en 25-16) vergelijkbaar, maar nu net een trapje beter, resulterend in winst in de derde set. Alle hulde dan ook aan Karin, Lara, Marleen en Rosa die een lange avond hadden, maar wel nieuw élan in het team brachten.

Met voor ons nog vier wedstrijden te gaan wordt het tijd even te gaan tellen. We staan vier punten boven Ikaros, die momenteel op de P/D-plek staat. Ikaros gaat natuurlijk hun D4-team inzetten om niet te degraderen (dat hebben ze deze avond bij de wedstrijden van Ikaros D2 tegen Atalante D2 ook al gedaan), dus de komende wedstrijd op zaterdag 2 april tegen Ikaros zal daar zeer bepalend in worden.

Los van die wedstrijd hebben we wel een makkelijker eindprogramma: we moeten daarnaast nog thuis tegen VoCASA D5 (momenteel 5e), uit tegen Kidang 1 (8e) en thuis tegen Weekenders 1 (12e). Ikaros moet naast tegen ons nog tegen Trivos 2 (3e), Heyendaal 2 (1e) en Pegasus 4(7e), dus wij halen meer punten uit de resterende wedstrijden. Daar gaan we ons dus niet druk over maken…