Atalante D2: latertje tegen Isala D1

De uitwedstrijd tegen Isala D1 werd een latertje. De wedstrijd van Isala D2 begon vrij laat en een aantal speelsters daarvan moest ook bij D1 meedoen, dus om 21:15, toen onze wedstrijd eigenlijk had moeten beginnen, eindigde de derde set van die wedstrijd pas. Dat werd dus een tijdje hangen in de sporthal, wat nooit een goede voorbereiding is. Om 22:00 konden we dan eindelijk beginnen.

Isala D1 stond onderaan en dat wilden we graag zo houden, want dat zouden 5 punten voor ons zijn. Met Karin, Sofieke, Janneke, Franka, Astrid en Lara de eerst set in met Helga en Marleen als reserve. Even erin komen tot 8-5 en 9-6 en toen met een servicebeurt van Astrid naar 10-11 en er voorbij. Daarna serveerde Lara door naar 11-17. Bij 14-19 Marleen een rondje voorin voor Astrid en bij 20-24 weer terug, waarna de eerste set redelijk makkelijk binnengehaald kon worden met 20-25.

In de tweede set Helga voor Franka, bij wie het even nog niet optimaal liep, en Marleen voor Sofieke, voor wie hetzelfde gold. Ook weer even een slow-start (10-6), maar toen door een servicebeurt van Astrid meteen uitgelopen naar 10-16. Daarna was het een kwestie van rustig naar de 25 toe. Dat ging soms iets te rustig, dus nog even een time-out bij 17-21, bij 18-22 Sofieke erin voor Astrid, en toen was het met 21-25 toch snel gedaan.

In de derde set bleek Sofieke staan, net als Helga, die het goed deed op de diagonaal. Voor de middens Janneke en Lara ook geen wisselingen, maar dat was meer omdat daar geen alternatieven voor waren. De afstemming op midden was nog even zoeken, maar toen Karin de ballen (zeker voor Janneke) wat verder van het net afhield, kwamen zij makkelijker aan aanvallen toe.

Deze set bleven we in het begin wel bij (5-5), maar daarna liep Isala wat uit (13-7). Gelukkig hadden we onze service nog: Lara serveerde ons weer de set in bij 15-14, en toen ging het tot 19-18 gelijk op. Daarna ons sterke wapen van de avond: Astrid erin voor Marleen, en die serveerde in een keer door naar 19-25.

De vierde set met Astrid weer voor Sofieke was verder een formaliteit, al hadden de middens het wat lastig om de blokkering op buiten dicht te lopen. Het werd 7-10 en 15-16 en toen (waar hebben we dat eerder gehoord) serveerde Astrid in een keer naar 15-23 en zou deze set snel klaar moeten zijn, maar het laatste punt was toch lastig te maken. Uiteindelijk maakte Isala zelf een fout, zodat met 19-25 deze wedstrijd met 4-0 gewonnen werd.

Door deze winst wordt het gat met de nummers 8 en lager weer wat groter en hebben we aansluiting met de subtop van plek 3 tot en met 6. Volgende week de wedstrijd tegen Kidang 3, de huidige nummer 3, dan kunnen we zien wat we echt waard zijn…

Na de wedstrijd nog even een drankje in de verder lege kantine (tassen wel in de gang want anders zou de beheerder er over kunnen vallen) en was het al ruim na middernacht voordat iedereen thuis was.