Bekerwedstrijd Atalante D1 tegen Weekenders D1: hoe moest het ook alweer?!

Met amper voorbereidingstijd mocht Atalante D1 de eerste wedstrijd van het seizoen in het strijdperk tegen Weekenders  D1. Eigenlijk had Atalante het thuisvoordeel van deze bekerwedstrijd, maar in ruil voor het leveren van een scheidsrechter werd dat in Winssen gespeeld.

Met amper voorbereidingstijd mocht Atalante D1 de eerste wedstrijd van het seizoen in het strijdperk tegen Weekenders  D1. Eigenlijk had Atalante het thuisvoordeel van deze bekerwedstrijd, maar in ruil voor het leveren van een scheidsrechter werd dat in Winssen gespeeld.

Atalante D1 kan in het nieuwe seizoen putten uit een aardig aantal speelsters. Alle speelsters van het afgelopen seizoen het aanbiedingen van elders kunnen weerstaan en zijn het team trouw gebleven. Alyssa en Bo zijn daar als aanvulling bijgekomen, en in geval van nood kan ook nog een beroep gedaan worden op Nicky.

Daardoor zijn alle posities goed bezet en kunnen we gaan voor groei en stabiliteit. Alleen zou dat er in deze bekerwedstrijd niet uit gaan komen. Niet alleen omdat Marilou er helaas niet bij was, maar ook omdat er pas een trainingen afgewerkt zijn. Maar deze wedstrijd zou een mooie gelegenheid zijn om wat wedstrijdritme op te doen.

Eerste set van het seizoen

Met Josje, Rosa, Marieke, Mette, Marleen en Lara in de eerste set meteen even terugvallen op een opstelling met wat meer ervaring om het spelverdeler Josje zo makkelijk mogelijk te maken. Zeker met Suzanne als libero voor de buitenspelers. Via 2-6 voor werd het 6-6 en 6-9, en bij een 8-14 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht.

Bij 16-20 echter een paar opstellingsfouten omdat Josje na de service van de tegenpartij volgens de scheidsrechter te snel was vertrokken, waardoor de Weekenders even terugkwamen tot 19-20. Daarna werd weer snel orde op zaken gesteld met 21-25.

Met dezelfde beginopstelling de tweede set in, met alleen Lotte op de plek van Lara. Na even wat aarzeling tot 5-5 liepen we door een servicebeurt van Mette uit tot 5-9, en daarna kwam die set niet meer in gevaar. Bij 11-18 het debuut van Alyssa voor Marleen op buiten en bij 16-22 Ilse voor Mette op de diagonaal. Na enige aarzeling werd het een duidelijke 19-25.

Pieken en dalen

In de derde set met Josje, Rosa, Lotte, Ilse, Marleen en Lara een nieuw debuut: Bo als libero op buiten. Josje serveerde na wat moeilijke services in de eerste sets meteen naar 0-6. Via 4-9 en 4-12 bleven we wel een voorsprong houden, maar de servicepass stond wel onder druk.

Weekenders D1 kroop daardoor dichterbij tot 15-16 en stond bij 19-18 voor. Bij 22-22 kon het vervolgens alle kanten op, maar met 25-22 was deze set opeens in het voordeel van de Weekenders afgelopen.

De vierde set met Josje, Rosa, Mette (op midden ditmaal omdat Lara toch te veel last haar enkel had), Ilse, Marleen en Lotte – en Bo weer als libero. Tot 6-6 ging het weer (te) tegelijk op, maar het gat dat we sloegen bij 10-13 bleef bestaan. Ook al had het vaak met volleybal niets te maken en namen we het rommelspel van de Weekenders te veel over.

Na 12-16 en 13-20 was echter duidelijk dat we deze set niet meer zouden laten glippen. Na vooral enkele goede services werd het snel 14-25. Daarmee was deze bekerwedstrijd met 1-3 in het voordeel van Atalante D1 beslist.

Competitie staat op beginnen

Het moge duidelijk zijn dat we nog verre zijn van het spel dat voor ogen staat. Deze wedstrijd was voor wat dat betreft een goede wake-up call waarschijnlijk. Donderdag gaan we kijken of dat genoeg is voor de eerste echte competitiewedstrijd tegen Pegasus D6. Daarna gaat de voorbereiding eigenlijk pas echt beginnen.