Tegen Pegasus D6 begon de competitie voor Atalante D1 pas echt

Na de nipt gewonnen vijfsetter van Atalante D2 tegen Pegasus D14 mocht Atalante D1 nog net voor tienen gaan warmlopen voor de wedstrijd tegen Pegasus D6 – een tijdstip waarop sommige speelsters normaal eigenlijk al richting bed gaan.

Met Marilou nog ziek en Bo er ook niet bij was de selectie beperkt tot negen veldspeelsters en libero Suzanne. Met Josje, Rosa, Marieke, Mette, Marleen en Lara de eerste set in met hetzelfde uitgangspunt als bij de bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Weekenders D1.

In het begin was het met name een serveerwedstrijd, waardoor de stand snel varieerde van 2-5 tot weer 8-8. Met name de goed geplaatste service van de oude rot nummer 55 van Pegasus leverde wat passproblemen op. Bij 14-12 had Pegasus een gaatje, en dat bleef bij 19-17 zo – maar werd bij 21-17 groter. In de eindfase kwam de servicepass wat beter aan, maar dat was te laat om het 25-22 setverlies te voorkomen.

Het liep op alle fronten nog wat te tam. De service was te voorzichtig en daardoor makkelijk te pareren, de passing bleef hangen, de set-ups kwamen niet geweldig op de geoogde plek en daardoor bleef het niveau van de aanval ook achter.

Kantelpunt in tweede set

Met dezelfde beginopstelling, maar dan met Rosa en Marleen op buiten omgewisseld, de tweede set in. Op de een of andere manier draaide het bij Pegasus niet meer. De opdracht om diep te serveren werkte goed. Marleen serveerde in een keer door naar 1-10. Als er al een bal terugkwam, was de rest van het team alert genoeg om meteen een einde aan de ralley te maken met een scorende aanval.

Het was dat Marleen het wat saai vond worden en probeerde een keer een korte service – die helaas mislukte, anders was het wellicht 1-25 geworden.

Bij 7-17 was de voorsprong nog steeds 10 punten, een mooi moment om Alyssa in te laten vallen voor Rosa. Een wissel van Ilse voor Mette op de diagonaal ging niet door omdat de set met 13-25 erg snel was afgelopen.

Variatie in derde set

In de derde set met Lotte voor Lara en alsnog Ilse voor Mette was het tot 4-4 even wennen. Daarna liepen we door de service van Marieke uit tot 4-8, waarna we mede door het goede passen van Lotte en wat meer middenaanvallen ruim voor konden blijven bij 8-14. Ook nu Alyssa het veld weer in, in dit geval voor Marleen.

Het werd een solide 15-25, met als kanttekening dat de oude rot 55 bij Pegasus niet meer in het veld stond en er aan die kant weinig initiatief getoond werd.

Vierde set kwestie van uitspelen

Met Josje, Alyssa, Lotte, Ilse, Rosa en Lara de vierde set in. Een wedstrijd dus waar eenieder aan spelen toe kon komen. Het devies bleef om diep te serveren. Het werd weer een wat saai wedstrijdbeeld: 4-10 en 7-17.

Bij 8-20 Mette er nog even in voor Lara om die laatste even niet te veel meer te laten springen. Met 9-25 was het snel gedaan en daarmee was de eerste wedstrijdwinst van Atalante D1 een feit en waren de eerste vier punten binnen.

Alleen jammer van die eerste set, maar die was blijkbaar even nodig om met zijn allen weer helemaal bij de les te zijn.
Daarna was het een kwestie van nog snel een drankje om pas in bed te liggen toen de vrijdag al begonnen was.