De eerste praktijktest

Het was van tevoren duidelijk dat de eerste keer dat Dames 7 de vloer op ging een (oefen)wedstrijd zou zijn. Wennen aan elkaar en het systeem. Dat eerste werd zoveel mogelijk onderdrukt doordat de opstellingen telkens anders waren. Sterker nog: niemand heeft in principe op dezelfde plek of naast dezelfde speelsters gestaan. Een handige truc om iedereen zoveel mogelijk op zichzelf te laten letten.

Dus ging het voornamelijk om het wennen aan het systeem. Dan gaat het in zo’n eerste oefenwedstrijd onder druk natuurlijk niet optimaal. Het is nog een continu nadenken over de verdedigingspositie en daardoor minder aan het eigen volleybal toekomen. Toch viel dat niet tegen, dat ging beter naarmate de avond vorderde.

De servicepassopstelling verliep daarentegen vlekkeloos. Maar door de onwennigheid verliep de servicepass niet vlekkeloos. Bij een paar sets waren twee servicebeurten van Heyendaal dan ook genoeg om een aardig gat te slaan en verder achter de feiten aan te lopen. Maar de servicepass is puur een kwestie van (zelf)vertrouwen, meer niet! Dus als de rest een beetje loopt, zal dat ook geen probleem meer zijn.

Halverwege de vierde set zette Lieke bij een beweging van verdediging naar de aanloop haar voet dwars, maar de rest van haar lichaam niet (of andersom), waarna ze daar doorheen ging. Het deed flink pijn, dus het ergste werd gevreesd, zeker nu we de ervaringen met Marleen in de vakantie en Marloes net na de vakantie hebben gehad. Maar naarmate de avond vorderde en ze twee Leffe’s en een paar frikandelletje had gehad, is ze ‘gewoon’ naar huis gefietst…

De setstanden van 25-16, 25-14, 25 -19, 25-14 en 9-15 zijn niet relevant, al is het natuurlijk wel leuk om te melden dat de laatste set inderdaad gewonnen werd. Is toch anders douchen!

Kortom, niet laten afleiden door het puntenresultaat, maar realiseren dat we op de goede weg zijn (zeker na woensdag) en dat het alleen beter wordt. Er zijn natuurlijk nog aandachtspunten genoeg, maar daar gaan we volgende week mee verder, onder andere in de wedstrijd tegen Dames 6.