De tweede praktijktest

De ervaringen van de eerste oefenwedstrijd waren meegenomen, met individuele aandachtspunten werd de tweede oefenwedstrijd ingegaan. Dit keer tegen Pegasus Dames 6, een team van ervaren speelsters, duidelijk een kanshebber in de andere 2e klasse poule.

Het ging niet slecht. Met toch een dunne basis op buiten (Marloes voor het eerst weer actief, nu als libero op buiten, en Lieke als supporter, maar al wel op eigen kracht gekomen) was het soms behelpen omdat de druk op buiten te groot was en er te weinig andere aanvallers gezocht konden worden.

De service verliep deze keer voorspoedig, daar werden weinig fouten in gemaakt, waardoor we ook in de ralleys bleven. Een paar duidelijke dips in de servicepass maakten in de eerste en laatste set met beiden 17-25 echter een einde aan de winkansen. Maar als de servicepass goed was, werd het midden ook lekker snel aangespeeld en was de trainingsarbeid van de afgelopen weken van Nora, Joël en Lisa op dat onderdeel ook voor een groot deel al terug te zien.

Aan de rechterkant is het nog wennen. De spelverdeelsters Floor en Nina zijn duidelijk nog aan overgang verdediging-spelverdeling aan het wennen, waardoor ook de diagonaal soms loopt te zoeken wat haar plek is. Met name Marleen had daar wat last kwam en kon daardoor ook haar normale passing-niveau niet halen.

Anneke en Sonja hadden het zwaar op buiten. Ze kregen veel ballen, maar die waren nog van wisselende kwaliteit, ver naar binnen of ver van het net af. Gelukkig werden ze regelmatig afgewisseld door de libero en kon met name Sonja de aanval regelmatig succesvol afwisselen met een korte prikbal.

De tweede en derde set werden gewonnen (25-23) respectievelijk verloren (24-26), waaruit in ieder geval blijkt dat we goed meegedaan hebben. Op de momenten dat er gevolleybald werd, waren we zeker niet de mindere. En dat terwijl er toch nog aardig nagedacht moest worden over het systeem en de individuele aandachtspunten. Dat belooft dus veel goeds, en de komende week gaan we dan ook eens kijken of we dat bij de echte wedstrijden vast kunnen houden.