Heyendaal D2: pass, pass, pass

De thuiswedstrijd tegen Heyendaal D2 was snel voorbij, maar het was toch een lange avond. Atalante D3 speelde voor ons (Marjolein floot), en die wedstrijd duurde lang. Op het andere veld speelde Atalante D2 (Monique floot), maar die wedstrijd duurde heel lang: 20-18 in de vijfde set. Voor haar was er dan ook bijna geen warm-uptijd, zodat we de eerste set ingingen met Hanneke, Marjolein, Lisa, Ilse, Marieke en Jenny – met Susanne als libero voor buiten.

Heyendaal D2 kwam uit de Promotieklasse en was vandaag een niveau beter, maar vooral ook omdat het van onze kant uit geen echte wedstrijd werd. De servicepass bleef lastig, als hij al kwam bleef hij hangen op de 3 of 4 meter. De middenaanval kwam er niet aan te pas en buiten moest er nog inkomen. Een time-out op 3-7, maar het gat groeide door tot 11-18. Toen Monique gewisseld voor Ilse om haar speeltijd te geven ter voorbereiding van de volgende set. We kwamen nog terug tot 19-21, maar daarna waren het een paar services en was de eerste set verloren met 20-25.

Monique als spelverdeelster in de tweede set. Het mocht niet baten, het wedstrijdbeeld bleef hetzelfde, dus een time-out op 2-7. Dat gat werd daarna niet groter tot 8-12, tot het bij een enkele servicebeurt van Heyendaal opeens 8-21 stond. Van alles geprobeerd met passopstellingen en time-out. Als de servicepass al kwam, forceerden de aanvallers en kwam er alsnog geen score. Rosa op buiten gewisseld voor Marieke om dat te doorbreken, maar het was uiteindelijke met 12-25 een onhoudbaar geheel.

De derde set Hanneke weer spelverdelen en Monique op de diagonaal – drie plekken doorgedraaid om een andere passopstelling te krijgen. Marieke bleef reserve voor de twee buitenposities. Dat leek te werken: het werd 6-1, maar net zo makkelijk ook weer 9-7. Bij 12-16 Marieke erin voor Marjolein, maar het tij was niet te keren. Heyendaal serveerde lekker door naar 16-25.

Dan maar een stuntje in de laatste set, net als vorige week tegen Trivos. Monique weer spelverdelen, Ilse op de diagonaal en Marieke weer langs de kant om haar heel te houden voor de twee wedstrijden van volgende week. In het begin ging het nog gelijk op tot 4-4, daarna was het snel weer 4-7 en even later 6-11. Tijd voor een dubbele wissel: Hanneke voor Monique en Marieke voor Marjolein. We kropen wat dichterbij tot 10-14, maar daarna werd het weer hetzelfde euvel: de servicepass (16-25).

OK, ze komen uit de Promotieklasse – maar zijn niet voor niets gedegradeerd. Dit hebben we geheel aan onszelf te danken. De servicepass stagneerde compleet, de aanvallers kregen het niet opgelost, de blokkering kreeg geen vat op hun aanval en de verdedigers waren er iedere keer net niet.

Genoeg aandachtspunten dus voor de bekerwedstrijd tegen Surf volgende week dinsdag, en dan donderdag met fris elan naar de uitwedstrijd tegen Pegasus D4.