Trivos D2: de groei naar een punt

Het was een mooie zaterdagmiddag, eigenlijk te mooi om in een sporthal te hangen. Maar ja, Trivos D2 speelt de thuiswedstrijden nou eenmaal op zaterdag, dus veel keus was er niet.

Om 14:00 begon de wedstrijd. Trivos D2 had het hele wedstrijdformulier vol staan, maar om het voor de tellers wat makkelijker te maken volstonden wij met een enkele wisselmogelijkheid – Monique en Marieke waren er niet bij. Ze hebben wat gemist!

Met Hanneke, Marjolein, Liesanne, Ilse, Rosa en Jenny de eerste set in – Susanne als libero voor buiten en Lisa reserve. Trivos traint twee keer in de week en had al een wedstrijd gespeeld, dus had meer wedstrijdritme dan wij. Dat werd in de eerste set erg duidelijk. Het was even zoeken naar waar we ook alweer moesten staan en wat we daar ook alweer moesten doen. Trivos had het niet moeilijk en kon via 12-7 simpel door naar 25-14. De set was voorbij voordat we ons er goed en wel van bewust waren dat hij begonnen was.

Dat zou in de tweede set dus beter moeten gaan. Drie plekken doorgedraaid voor een verse start. Trivos liep uit naar 6-2, maar door een servicebeurt van Jenny kwamen we weer bij tot 6-6. Daarna liep het tot 10-10 zo’n beetje gelijk op, maar toen sloeg Trivos een gaatje naar 13-10 en dat bleef met 20-18 ook zo. Lisa er voorin in voor Liesanne, maar na 22-20 was het opeens over en won Trivos toch met 25-20.

Toch nog 20 punten, omdat we wat meer servicedruk en regelmatig ook een echte aanval hadden. Rosa scoorde met prikballen, Marjolein scoorde een paar keer rechtdoor, maar het midden kwam er nog niet uit: te veel onder de bal door en daardoor recht in het blok. Gelukkig dat Susanne lekker op dreef was, ze had de schroom van de oude thuishal nu van zich afgeschud en redde ballen waar anderen naar stonden te kijken.

Lisa bleef staan in derde set en Jenny ging naar de diagonaal, zodat Ilse achterwacht voor buiten kon zijn. Susanne ging liberoën voor Lisa en daar waar mogelijk ook voor de buitens. Dat ging goed tot 10-10, maar daarna beslist een enkele servicebeurt van Trivos echter de hele set. Time-outs op 14-10 en 19-10 mochten niet baten, schuiven met de passopstelling ook niet, pas na de wissel van Ilse voor Jenny op 20-10 werd er eindelijk in het net geserveerd. Dat gat was niet meer te overbruggen, dus was 25-13 het logische resultaat.

In de vierde set dezelfde beginopstelling als in de derde, maar dan drie plekken door om een andere passopstelling te krijgen. De libero alleen op buiten. Lisa deed het goed achterin. Het ging in zijn totaliteit in de derde set op zich niet slecht (ook niet goed), het werd wel duidelijk dat Trivos het lastig kreeg als er druk op kwam. Langere ralleys waren dan ook meestal in ons voordeel. In deze laatste set was het dan ook van belang meteen goed van start te gaan.

Rosa serveerde naar 0-3, we liepen uit naar 1-6, 4-9 en op 6-11 serveerde Marjolein zelfs een ace – en ze heeft deze set ook nog soort van gedoken (zonder resultaat overigens, maar het gaat om de inzet!). We hadden een gaatje te pakken, maar Trivos zou er natuurlijk alles aan doen om weer terug te komen. Na 10-13 werd het 12-15 en 15-18, de voorsprong bleef hetzelfde. Het midden kwam nu wat meer aan bod, maar nog niet optimaal. Gelukkig wist buiten er beter door te komen. Kwestie van durf!

Trivos kroop naar 19-21, maar kon niet meer bijkomen. Onze blokkering begon te lopen en ook Susanne’s servicepass werd beter. De 21-25 was dan ook de beloning voor de groei die we in deze wedstrijd doormaakten. Trivos teleurgesteld, wij met een wingevoel onder de douche.

Dinsdag gaan we nog wat werken aan een paar duidelijke aandachtspunten, daarna gaan we werken aan het wedstrijdritme: volgende week donderdag een thuiswedstrijd tegen Heyendaal D2, de dinsdag erna de bekerwedstrijd tegen Surf D1 en op de donderdag daarna uit tegen Pegasus D4. Dan moet de boel op de rails staan.

Na de wedstrijd nog even naar de halve finale van de Nederlandse dames gekeken en toen (met de fiets) naar de Markt om onder het genot van een Chardonnay en wat bitterballen nog wat na te genieten van deze op zich mooie zaterdag.