Pegasus Dames 4 wint een set

De onderlinge wedstrijd tegen Dames 4 zou een mooie gelegenheid moeten zijn eens wat extra posities te testen. D4 stond na vier wedstrijden op de een na onderste plek met 3 punten, het zou dan ook mogelijk moeten zijn om Marleen op buiten te laten spelen en Anneke op midden, om daar waar in de toekomst nodig wat meer flexibiliteit te kunnen hebben. Net voor de wedstrijd bleek dat Joël ziek was, dus het scenario van Anneke op midden werd al meteen duidelijk.

De eerste set was er echter nog niets abnormaals aan de hand. Floor en Anita op rechts, Lisa en Nora op midden en Sonja en Anneke op buiten met libero Marloes. Maar Dames 4 had niets te verliezen en we liepen dan ook eigenlijk meteen achter de feiten aan. Hoe goed het de vorige wedstrijd tegen een goede tegenstander liep, zo slecht liep het nu tegen een duidelijk mindere tegenstander. De middenaanval kwam er niet aan te pas, de druk op de buitenmensen was te groot, en ook Marleen kon daar op buiten geen verandering in brengen. Een setverlies van 25-23 was het gevolg.

De tweede set liep een stuk beter, we gingen goed van start. Lieke sloeg en passant nog even de bril van de spelverdeelster van Dames 4, waardoor een medische time-out nodig was. Maar eigenlijk moesten we helemaal geen onderbreking hebben, de set moest gewoon solide uitgemaakt worden, en dat lukt ook met 19-25.

In de derde set maar eens een wat andere tactiek. Marloes schoof als libero door naar midden, zodat Anneke van buiten naar midden kon. De passing liep een stuk beter, zodat spelverdeelster Nina de middenmensen ook aan kon spelen. Dat was ook wel prettig, want de buitenmensen hadden nu zonder libero geen rust en moesten alles zelf doen. Met aardig wat servicedruk, wat in de eerste twee sets duidelijk minder was, werd de set overtuigend gewonnen met 13-25.

In de vierde set weinig veranderd aan de tactiek. Maar de pass bleef wat hangen, we gingen wat meerommelen met de tegenstander, en dat konden zij duidelijk beter! Door een goede servicebeurt van Anneke liepen we wel een aantal punten uit, maar dat werd langzaamaan toch steeds minder, tot 22-22 aan toe. Met Anita in de passing voor de wat vermoeide Lieke was de opmars van Dames 4 in ieder geval te stuiten, maar het werd nog wel erg spannend. Dames 4 kreeg zelfs nog een setpoint, maar uiteindelijk wonnen we de laatste set toch nipt met 24-26.

Het netto eindresultaat is echter wel één punt verloren. Na een aantal wedstrijden begint zich al een globale scheiding in de teams af te tekenen, en dan is het handig om in deze fase zo min mogelijk te verliezen en de aansluiting te houden. Gelukkig staan we er op verliespunten goed voor, de concurrentie heeft ook al wat laten liggen…