Weekenders D2 maatje te klein

De korte versie: de Weekenders zijn met 4-0 verslagen. VoCASA D3 heeft met 3-1 verloren, dus we staan (qua verliespunten) bovenaan!

De lange versie. De tegenstanders van de Weekenders waren uitermate gemotiveerd, ze speelden tegen hun ‘oude’ trainer en dan wil je wel winnen natuurlijk. De eerste set begon slecht voor ons, met name onze libero (we noemen geen namen) moest er even in komen. We stonden dan ook zo met 5-0 achter. Maar toen de side-out eenmaal gelukt was, serveerde Nora (we noemen toch namen) meteen maar 7 keer en stonden we voor. Dat is verder zo gebleven, de set ging degelijk naar 25-18.

De tweede set was kwalitatief wat minder, maar het resultaat hetzelfde: 25-18. Libero Marloes (o jee, toch de naam genoemd) ging van buiten naar midden, en dat was toch even wennen. Een mooie wedstrijd om dat te doen dus ook. Net zoals Anneke in de derde set op midden ging.

De buitenspeelsters Sonja en Lieke waren er inmiddels al een set aan gewend om zonder libero nu alles zelf te moeten doen. De spelverdeling werd afgewisseld tussen Floor en Nina, en dat gaat op buiten steeds stabieler. Op midden was het even zoeken, Joël en Nora hadden het lastig in de afstemming van de aanval. Maar als de timing klopte, was het ook meteen een scorende aanval! Anita speelde een goede wedstrijd op de diagonaal, en dat is tegen je oude vereniging altijd leuk natuurlijk. De Weekenders hadden al met al in de derde set dan ook weinig in te brengen: 25-13.

In de vierde set Anneke toch maar even reserve gehouden voor de buitenpositie. Sonja en Lieke begonnen wat tol te betalen voor het gebrek aan wisselmogelijkheden. Sonja had het aanvallend wat moeilijk en mocht even pauzeren. Lieke was achterin nog goed aan het passen, maar was ondanks haar weg terug niet tevreden over haar aanval. Het werd een set waarin we zelf de punten moesten maken, zonder mee te gaan klooien met de tegenstander. Hun spel werd ook niet bevorderd door hun eigen coach, die het met een aantal scheidsrechtersbeslissingen overduidelijk niet eens was. Maar we wisten het niveau redelijk op peil te houden en wonnen de set met 25-19.

Daarmee was de 4-0 overwinning een feit en hebben we dus geen verliespunt opgelopen. Bijkomend voordeel is dat VoCASA D3 met 3-1 verloren heeft van Heyendaal D5 en daarmee van een verliespuntensaldo van -2 ten opzichte van ons naar +1 is gegaan. Qua verliespunten staan we nu dan ook bovenaan! Maar zoals een goed spreekwoord zegt: de kunst is niet bovenaan te komen, maar bovenaan te blijven…